Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

19

January 2017

0

COMMENTS

Time. Taste. Creation

Written by , Posted in Events, Uncategorized

Timp > Gust > Creatie

Aceste trei elemente stau la baza piesei de rezistenta cu care Nespresso deschide acest an: editia limitata VINTAGE SELECTION 2014. Si pentru ca aceasta selectie este una rara, limitata, cei de la Nespresso Romania m-au provocat sa ma inspir din aceasta triada si sa va povestesc despre relatia mea cu timpul, valoarea pe care acesta o aduce vietii mele si, nu in ultimul rand, despre caracteristica lui innobilatoare.

Obtinuta din cafea Arabica exceptionala provenita de la mari altitudini din tinuturile muntoase columbiene, SELECTION VINTAGE 2014 a fost recoltata in urma cu trei ani si apoi maturata prin procedee extrem de complexe, atent perfectionate; rezultatul ni se ofera spre incantare, printr-un un gust complex cu note lemnoase elegante, note fructate delicate si o textura fina si catifelata.

Trebuie sa stiti despre cafeaua maturata ca este o cafea speciala, al carei gust a fost “sculptat” de timp, permitand dezvoltarea unor noi dimensiuni senzoriale. Pentru a obtine acest rezultat, Nespresso a aplicat un controlul strict al conditiilor de depozitare; astfel, s-a ales un depozit secret din Columbia, situat la o altitudine de aproximativ 3700 m, fara ferestre, pentru a evita orice schimbari ar aparea in urma contactului cu lumina exterioara.

Facand research si documentandu-ma asupra cafelei SELECTION VINTAGE 2014 am avut cateva momente de revelatie personala. Nespresso a mizat pe realizarea unei cafele maturate intr-o maniera total noua din care sa rezulte arome perfecte, iar eu am constientizat cu uimire ca acest sortiment exceptional m-a adus intr-o contemplare a multor intamplari frumoase din evolutia mea!

2014 a reprezentat si pentru mine un inceput extrem de ambitios. Aveam sa iau fraiele unui job pe care, desi il studiasem si il foloseam on a daily basis in blogging, era totusi total nou ca perspectiva. Aveam sa ma ocup de imaginea unei companii mari, eu, un tanar de 24 de ani al carui super-putere era socializarea. Procesul de acomodare, asimilare si evolutie a fost unul lin, firesc, dar controlat si cu masura. Intr-un mediu cu o atentie deosebita pentru ce, de ce si cum faci, nu esti pe deplin liber sa iei decizii, sa risti sau sa clachezi. Si asta e de bine. Te maturizeaza, te imbogateste dar iti si tempereaza din excese.

Timpul este cel care slefuieste gusturi si inpira procesele de creatie. El – cel care, pe cat de perisabil, pe atat de nutritor este. Timpul a adus cu el experienta, invataminte si m-a facut sa imi cultiv gusturile si sa creez proiecte si experiente din ce in ce mai bune. Si pentru asta sunt recunoscator.

Ii multumesc timpului ca a fost bland cu mine, ca m-a mustrat atunci cand a fost cazul si ca m-a invatat sa il apreciez la adevarata lui valoare. Ca m-a slefuit, a avut rabdare si m-a facut mai bun.

Cafeaua NESPRESSO VINTAGE SELECTION 2014, o editie rara si pretioasa, este disponibila doar pentru o perioada limitata de timp la Nespresso Boutique (Calea Dorobanti 210 Bucuresti), la punctul special de vanzare Nespresso din cadrul Baneasa Shopping City (parter) , precum si pe www.nespresso.com/ro .

Comments

comments