Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

29

November 2012

4

COMMENTS

AVANPREMIERE 11: review sau ce "riscă" să devină trend.

Written by , Posted in alin galatescu avanpremiere, designeri romani trenduri, gala avanpremiere 11, tendinte primavara vara 2013 femei

Marți seara, serele Bell Agio Casa au găzduit evenimentul sezonului în materie de modă și design vestimentar autohton. 7 designeri, newcomeri dar și designeri consacrați, și-au prezentat în fața celor peste 300 de invitați propunerile pentru Primăvara/Vară 2013.
În ordinea show-urilor am să vă spun succint ce mi s-a părut mie relevant și ce cred că ar putea prelua strada, ca trend. 
Carmen Cherecheș – decupajele pe care tânărul designer de la Cluj le promovează duc cu ideea la natura, la forța nevăzută care creează/distruge/recrează totul. Un potențial trend pentru mass-market este vesta din primul outfit.

Anca și Silvia Negulescu – o colecție care pe mine m-a impresionat foarte mult. Mi-a plăcut cum “au sculptat” cei doi designeri în piele, cum au creat o feminitate parcă extraterestră. Dacă vorbim despre moda străzii, cred că ar putea deveni un IT-item corsetul-centură din fotografia a 5a (ușor stilizat).
 
Loredana Novotini – la prezentarea Loredanei m-am teleportat oareșcum la un show Valentino, roșul acesta fiind atât de asemănător cu nuanța-etichetă a celebrei case de modă. Apreciez cu toată sinceritatea munca Loredanei și atenția cu care a realizat finisajele. Privită din latura consumatorului, colecția aceasta ar putea da naștere unui trend și anume: umeri pufoșii din a doua ținută, realizați în așa fel încât să poată fi atașați/detașați pe tricouri, bluze, rochii etc.
Ștefan Muscă – colecția lui Ștefan urmează clar linia cu care acesta s-a făcut consacrat: asimetrii, jocuri de volume, accente pe detalii trashy. Mi-a plăcut la nebunie sacoul gri cu un singur rever, l-aș purta fără nicio ezitare oricând și oriunde în exact forma-i originală.  🙂
 
Simona Semen – colecția Simonei chiar mi-a insuflat un aer fresh, de primăvară… A fost cea care a arătat multe prin detalii. Accesoriiile creație proprie, pliurile contrastante și feminitatea evocată de fiecare dintre creațiile ei m-au făcut să-i ofer un loc pe podiumul meu (alături de Negulescu sisters). Ar putea deveni trendul sezonului în RO (și nu numai) print-ul etnic care a stat la baza colecției.
Iris Șerban – deși cam toți cei cu care am vorbit despre Avanpremiere au privit colecția ca fiind foarte “Iris” , ea urmând evident stilul celebrului designer, eu am avut pe parcursul show-ului vreo 2 flash-deja-vu-uri. Nu știu, poate din cauza faptului că McQueen este unul dintre designer-ii mei favoriți (pe partea de feminin) sau poate pentru că… Oricum ar fi, Iris a ajuns clar la maturitatea unui designer internațional, apelând la tehnici și materiale pe care mulți ar vrea să le folosească.
Natalia Vasiliev – doamna care ocupă și de această dată poziția fruntașă în topul preferințelor mele. Colecția ei a recreat o poveste de mult apusă, accentele de baroc și muzica clasică de pe fundal au făcut din show-ul care a închis gala un adevărat mit. Siluete feminine, diafane și totuși senzuale și pline de sex-appeal create din mătase, tafta de mătase și satin de mătase. Un potențial must-have este topul cu umeri supradimensionați.
( Poze din curtoazia The Public Advisors , Photo credit: Mircea Netea )
Care colecție vă place cel mai mult? Dar posibil trend?
( Eu – full outfit by H&M. Ea- rochie Diana Flore, sandale Jeffrey Campbell )

Comments

comments

4 Comments

  1. Anonymous