Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Friday

25

January 2013

3

COMMENTS

Berlin Fashion Week-ul românilor.

Written by , Posted in berlin fashion week 2013 2014, blog de moda, irina schrotter fall winter 2013 2014, romanian designers berlin fashion week, stephan pelger fall winter 2013 2014, tendinte toamna iarna 2013 2014

Ediţia festivalului de modă de la Berlin ce tocmai s-a încheiat a încununat încă un succes pentru delegaţia românească prezentă acolo. Pentru cei 5 (+2) designeri care au prezentat la BFW, experienţa show-urilor de Toamnă/Iarnă 2013-2014 nu a fost altceva decât garanţia că sunt apreciaţi, urmăriţi şi doriţi pe planeta “FASHION”. Chiar şi pe plan internaţional.


Am să trec în revistă câteva detalii legate de fiecare colecţie în parte, pentru a putea înţelege mai bine creaţiile designerilor români care au defilat pe catwalk în cadrul ediţiei Mercedes Benz Fashion Week Toamnă/Iarnă 2013-2014.
Irina Schrotter (by Lucian Broscăţean) – o colecţie atipică, contemporană şi senzuală. Micul geniu al modei româneşti a adordat o temă conceptuală reuşind să realizeze o colecţie ce poate fi integrată în ţinutele de zi cu zi, însă care defineşte parcă noţiunea de STIL high-class. Culori: bejuri, griuri, negru.


Stephan Pelger – a adus pe podiumul BFW o colecţie elaborată, elegantă şi practică în acelaşi timp. Având ca sursă de inspiraţie garderoba celebrei pioniere în aviaţie – Amelia Earhart , deignerul a combinat cu succes două stiluri clare: casual şi elegant. Rezultatul? Ţinute feminine, pline de sex-appeal şi  sofisticate.  

Adelina Ivan – “Trust yourself” este numele colecţiei cu care tânărul designer Adelina Ivan s-a prezentat la Berlin Fashion Week. O abordare minimalista, siluete schiţate în alb-negru şi detalii ingenioase (vezi mânecile, accesoriile capilare, artificiile de croi).


 

Andra Clinţan – inspirată şi de această dată de motivele etnice (cu precădere din zona Maramureşului) , Andra Cliţan a reuşit să atragă atenţia publicului prezent la BFW mai ales datorită accesoriilor capilare cu tentă monahală. Acestea sunt adevărate piese de artă care nu au rol doar decorativ-protector ci mai ales de piesă-cheie, cu poveste. Pe lângă acestea, tehnica broderiei şi jocul cu tricotajele i-au adus Andrei atenţia publicului de specialitate. 


Mai este de menţionat că din echipa românească de la Berlin au făcut parte: Ovidiu Buta (styling), Marian Pălie, Mihaela Glăvan (încălţăminte), Carla Szabo (bijuterii), Cătălin Opriţescu (foto).

Cum ţi se par colecţiile? Care este preferata ta?

Comments

comments

3 Comments

  1. amo