Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Friday

7

April 2017

0

COMMENTS

Bottega Gold dinner by Alexandrion Group

Written by , Posted in Events

Miercuri seara am fost extrem de incantat sa iau parte la cina de celebrare a unui parteneriat strategic intre Alexandrion Grup si BOTTEGA SpA. Realizat la Stejarii Country Club, evenimentul a fost unul auriu (la propriu) dat fiind produsul-vedeta al companiei italienesti.  😉

Desi recunosc ca a fost una dintre cele mai lungi (ca durata) cine avute vreodata, nu am simtit asta. Gazda evenimentului a fost insusi owner-ul comapaniei BOTTEGA SpA – Sandro Bottega – care ne-a incantat si insuflat pasiunea pe care o are pentru afacerea sa. Printre vinuri spumante, Prosecco, preparate atent alese de catre domnul Bottega, am ramas cuceriti pe deplin de acest brand si a sa istorie.  BOTTEGA SpA a fost infiintata in anul 1977 de catre Aldo Bottega – maestrul distiler cu peste 30 de ani de experienta. Acesta a fost inspirat de catre bunicul sau – priceput comerciant de vinuri in anii ’20 si a pastrat traditia si pasiunea pentru aceasta latura. In 1983 Sandro Bottega a preluat conducerea companiei deschise de tatal sau si a reusit sa o puna pe harta distilerilor italieni cu un produs revolutionar la acea vreme:  o varianta de Grappa mult mai subtila si delicata.

Bottega Gold s-a nascut in 2001 ca o editie limitata a distileriilor BOTTEGA SpA si a ramas in portofoliul lor ca o marca-semnatura datorita succesului avut si premiilor primite de-alungul timpului. Este un vin spumant, prosecco doc brut realizat din striguri Glera crescuti in zona dealurilor Valdobbiadene, regiunea Veneto. In prezent Bottega Gold este disponibil in peste 140 de tari la nivel mondial, cu precadere in magazinele duty-free ale aeroporturilor, dar si in shop-uri specializate.

Avand in ADN struguri din regiunea Venetiei, aceasta a fost o puternica sursa de inspiratie si a sticlelor Bottega Gold.  Sandro Bottega a gandit o sticla aurie, care sa faca un statement de fiecare data si totusi sa fie misterioasa si surprinzatoare. Un alt criteriu care a influentat alegerea unei sticle metalizate a fost si faptul ca aceasta urma sa fie cadoul perfect, per se, fara vreun ambalaj suplimentar necesar. Si a reusit cu siguranta!

Imi amintesc cu drag ca prima interactiune cu brandul am avut-o in urma cu cativa ani, intr-un aeroport, cand un stand auriu si opulent mi-a atras atentia. Si cum #doamnaIUHAS avea pasiunea aranjarii meselor inca de pe-atunci, nu putem sa nu achizitionez o sticla. Si azi, cei care ma cunosc stiu ca, de fiecare data cand trec printr-un aeroport cumpar cel putin o sticla de Bottega Gold, Rose Gold sau White Gold. Asa ca sunt super incantat ca Alexandrion Grup a decis sa ia in portofoliu acest brand si sa il aduca pe piata din Romania.

Alexandrion Group, importator selectiv, a anuntat preluarea in portofoliu a unei liste variate de produse premium ale BOTTEGA SpA: prosecco, spumante, vinuri, lichioruri, grappa, limoncino. Distributia acestor produse se va face pe un mix de canale, in raport cu profilul de consumator al clientilor Alexandrion Group. Distribuția produselor urmeaza o strategie bine pusa la punct, cu focus pe ocaziile de consum. Exista o strategie speciala si pentru produsele care cer o distribuție selectivă – Bottega Gold și Gold Rose se vor distribui în canalul Horeca și numai pentru locații Premium și Super Premium.

P.S. Daca va intrebati de ce apar in decor accesoriile de carnaval, va spun doar atat: Venetia. 😉

Tatiana Ernuteanu, eu, Silvia Ion

#domnulIUHAS, Ioana Silistraru (Communication and Corporate Affairs Director Alexandrion Group), Tatiana Ernuteanu

Alaturi de Razvan Vasile ( Commercial Director Alexandrion Group)

Despre Alexandrion Grup Romania:

Distileriile Alexandrion si Distileriile SABER 1789, care, impreuna, inglobeaza o istorie de peste 200 de ani in industria locala a bauturilor spirtoase, au creat unele dintre cele mai puternice brand-uri din Romania, recunoscute atat pe plan intern, cat si international pentru calitatea si rafinamentul lor. Portofoliul de produse proprii cuprinde toate categoriile de bauturi spirtoase cerute pe piata, inclusiv bauturi traditionale romanesti. Dintre acestea, cele mai cunoscute sunt Alexandrion 5* si 7*, faimosul vinars Brancoveanu XO, VS si VSOP, Cava D’Oro, Vodka Alexander si Vodka Kreskova, Afinata, Visinata si Caisata Saber Premium, Saber Fructe de Padure, Saber Coacaze Negre, dar si alte produse care au asigurat companiei pozitia de lider pe piata bauturilor spirtoase si traditionale din Romania. Brandurile aflate sub umbrela Alexander (Alexander Vodka, Alexander Lemon si Alexander Gin) au intrat îin portofoliul companiei, prin achizitie, la începutul anilor 2000.

Comments

comments