Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Friday

13

February 2015

0

COMMENTS

C&A Design Challenge 2015

Written by , Posted in Events, Uncategorized

C&A_Design_Challenge_2015

C&A anunta parteneriatul cu JEAN SCHOOL AMSTERDAM pentru editia 2015 a competitiei DESIGN CHALLENGE.

Parteneriatul are scopul de a patrona designul de articole din denim pentru generatiile viitore.

Jean School Amsterdam este un proiect a cărui bază a fost pusă de catre Regional Community College of Amsterdam si House of Denim ce consta in sustinerea in cadrul unei facultati de design a specializarii denim. Lansarea acestui parteneriat C&A-Jean School Amsterdam are loc datorită editiei cu numarul 3 a competitiei C&A Design Challenge: o platforma lansata in urmă cu doi ani de catre compania C&A pentru a sustine tinerele talente din designul vestimentar. Editia din acest an provoaca opt creatori de la Jean School sa reinterpreteze o piesa cheie din denim intr-o maniera moderna, stylish si foarte accesibila.

Denimul este una dintre cele mai democratice tesături ale tutorur timpurilor, un material cheie atat in garderoba femeilor, cat si a barbatilor si copiilor. Fiind unul dintre cei mai importanti jucatori pe piaaa articolelor din denim din Europa, parteneriatul cu Jean School aduce companiei C&A un aer fresh. In 1841 cei doi frati fondatori ai brandului C&A – Clemens si August Brenninkmeijer – au inceput un proces de democratizare a modei prin comercializarea articolelor vestimentare ready-to-wear clasei mijlocii, la preturi extrem de accesibile.

“Suntem foarte încantati să realizam editia din acest an a C&A Design Challenge in parteneriat cu Jean School, avand in vedere ca impartadim aceleadi idei in ceea ce privedte standardele de productie, sustenabilitatea si sustinerea noilor generatii. ” a declarat Eva Ziegler, Brand & Marketing Director C&A Europa. “Acest eveniment marcheaza prima initiativa comuna pentru un angajament pe termen lung si suntem nerabdatori sa pornim in aceasta calatorie de design impreuna.”

Cei 8 participanti la Design Challenge 2015 sunt studenti din anul 3 ai Jean School – un program universitar initiat de Regional Community College of Amsterdam (sistemul de invatamant superior olandez) si House of Denim. Sarcina lor va fi sa aleaga o piesa cheie din denim pentru femei, barbati sau copii (ex: clasicii jeansi evazati , jacheta de jeans) si sa o transforme intr-o piesa contemporana care sa intrunească o serie de criterii: să fie accesibilă ca preț, să fie produsă din material provenit din surse sustenabile și să aibă caracteristici artizanale. După deliberări și analize, juriul format din reprezentanți C&A și Jean School va hotărî care piese sunt alese finaliste. Dintre articolele de design ajunse în finală, unul singur va fi produs ca articol de design sustenabil, din denim , și vândut în serie limitată în magazine C&A selecționate din Europa.

Mira Copini, co-fondatoarea Jean School a declarat: “Suntem extrem de măguliți să participăm în proiectul C&A Design Challenge 2015. Pentru studenți este o șansă unică să lucreze pentru un retailer de renume pe piața de modă din Europa. Este o onoare să muncim alături de You Nguyen și echipa lui de designeri specializați în denim. Studenții sunt entuziasmați ca pot să demonstreze ce au acumulat în cei 3 ani de studiu al denimului, cu atât mai mult cu cât unul dintre ei își va vinde creația în magazine C&A din Europa.”

Pentru a-i ajuta pe participanți, compania C&A le-a pus la dispoziție toate materialele de care dispune și , de asemenea, o echipă de experți C&A în denim care să îi susțină pe parcursul competiției.

You Nguyen, directorul de creație al departamentului Denim a afirmat că “Parteneriatul cu Jean School este un proiect de suflet pentru mine deoarece reprezintă o oportunitate unică de a oferi suport noilor generații de designeri specializați în denim. Pe parcursul carierei mele am avut șansa să lucrez alături de nume de referință precum Junya Watanabe, Jean Paul Gaultier sau Henry Holland, iar această experiență a fost o sursă importantă de inspirație pentru mine. Sunt convins că, împreună cu echipa de design C&A, putem inspira și noi la rândul nostru o nouă generație de studenți care până acum au dat dovadă de talent și ambiție dar și de o sete de cunoaștere extraordinară. Abia aștept să fiu alături de studenți în călătoria lor și să promovăm împreună denimul pentru noile generații. “

Design Challenge este o competiție unică și permite participanților să descopere fiecare pas din procesul de producție : de la idee la schiță și de la mostră/prototip la producție în serie. Tot în cadrul acestei competiții tinerii designeri vor putea lua parte la procesul de promovare a creațiilor: prezentare de modă, strategie și vânzare. Componenta sustenabilă a acestei competiții este cheie în întreg procesul de producție al companiei C&A, care s-a angajat să ofere articole durabile produse responsabil, la calitate înaltă și prețuri accesibile. În ultimii 10 ani C&A a depus eforturi mari pentru a realiza un lanț sustenabil de furnizori și materiale pentru a proteja resursele naturale și pentru a livra produse sigure clienților săi.

Studenții vor intra în competiție pe 20 Februarie, iar câștigătorul va fi anunțat pe 1 Aprilie. Gala de premiere și prezentarea piesei câștigătoare va avea loc pe 14 Aprilie la Amsterdam. O mostră a creației câștigătoare va fi prezentată presei odată cu lansarea colecției de Toamnă/Iarnă 2015 în showroom-ul C&A din Paris, pe data de 5 Mai 2015. De asemenea, produsul câștigător va fi pus în vânzare începând cu 6 August 2015, în magazinele selecționate C&A din Europa.

Comments

comments