Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Friday

16

March 2018

0

COMMENTS

CALAPOD: custom-made shoes

Written by , Posted in Looks, Trends

Azi vreau sa va povestesc despre un business care a luat nastere foarte de curand in Bucuresti si in spatele caruia unul dintre asociati este un gentleman pe care il stiu de peste 5 ani.

Este vorba de Robert Ciobanu, pe care vi l-am prezentat in 2014 la rubrica “Urban Gentlemen” . Robert e unul dintre cititorii mei care, inspirat de blog dar si de studiile din domeniul arhitecturii, si-a dezvoltat pasiunea pentru stilul masculin intr-un daily business. Dupa ce mai multi ani a profesat in domeniul croitoriei pe comanda, Robert (impreuna cu asociatul sau Christian Radu) a pus bazele CALAPOD – o afacere dedicata exclusiv barbatilor in care incearca sa ii invete sa “se incalte corect” cu pantofi facuti pe comanda.

Trebuie sa va recunosc ca simt o doza de satisfactie/mandrie cand vad oameni pe care ii stiu de foarte mult timp, pe care i-am sprijinit inca de la inceput si care se dezvolta frumos in adevarati oameni care lasa o aprenta in ceea ce priveste stilul masculin pe piata din Romania, asa cum este cazul lui Robert.

CALAPOD este despre si pentru barbatii moderni care vor un upgrade cand vine vorba de pantofii pe care ii poarta. Si nu numai. Gradul de personalizare al pantofilro include posibilitatea alegerii modelului, a tipului de piele, a culorii dar si a detaliilor (sireturi, catarame, culoare cusaturilor etc), astfel putand sa rezulte pantofi unici de fiecare data. Pantofii sunt realizati in Romania in foarte mare parte manual, asa ca diferenta este una majora daca incercam sa facem o comparatie cu optiunile din retail. Eu am probat 2 perechi de loafers (unii cu ciucuri si unii Penny) si va marturisesc sincer ca sunt foarte comozi. Pe langa pantofi, la CALAPOD, puteti gasi si camasi (pe masura), curele ( tot la comanda) sau bretele, papioane, batiste, butoni, accesorii de rever si cravate.

Inchei prin a va spune ca puteti beneficia de toata experienta acumulata de asociatii CALAPOD in cei peste 4 ani in domeniu, la un singur loc: pe bulevardul Alexandru Ioan Cuza numarul 49 (colt cu Bulevardul Gheorghe Duca).

CLOCKHOUSE by C&A denim jacket and trousers, LEVI’S T-shirt (Answear.com) , ECCO shoes

© Eduard Mariut

Comments

comments