Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Sunday

6

January 2019

0

COMMENTS

#familiaIUHAScalatoreste : Italy (Bologna & Florence)

Written by , Posted in Uncategorized

A devenit deja traditie ca dupa sarbatorile de Craciun (pe care le petrecem alaturi de cei dragi), Revelionul sa ne gaseasca in compania nasilor nostri descoperind locuri noi.

Asadar, daca in anii trecuti am optat pentru Viena si Cracovia, de data aceasta am ales 2 destinatii: Bologna si Florenta. In ultimii ani, Italia a fost destinatia aleasa de noi in mai multe vacante. Asta si pentru ca avem o afinitate pentru arhitectura lor, mancarea, inghetata (cine nu iubeste un gelato italiano?), dar si nelipsitul prosecco. Dupa un research am stabilit ca aceasta e varianta castigatoare. Pentru ca am avut la dispozitie doar 3 nopti, ne-am dorit sa vedem cat mai mult din cele 2 orase, insa fiind si trecerea dintre ani, unele obiective turistice fie au fost inchise, fie nu mai aveau bilete disponibile. Cu toate acstea ne-am bucurat de imprejurimi si de o vreme cum nu se poate mai frumoasa, avand in vedere ca vorbim de final de decembrie si inceput de ianuarie. Temperatura urca in timpul zilei pana la 12-13 grade,cerul era senin, iar soarele ne tinea companie in timp ce serveam un Aperol la cate o terasa.

Cazarea am luat-o in Bologna cu gandul ca sa ne fie mai usor cu trasportul inspre si dinspre aeroport, ramanand ca drumul pana in Florenta sa il parcurgem cu trenul.

Prima parte a vacantei am petrecut-o in Bologna si implicit noaptea dintre ani. Cei care ati calatorit in aceasta perioada a anului probabil stiti ca modul lor de a sarbatori e total diferit de cel de la noi. Ceea ce noua ne-a placut mai mult, chiar daca ne-a fost ceva mai greu sa gasim un restaurant unde sa luam cina pe 31. Intr-un final am reusit si astfel ca finele lui 2018 ne-a gasit sarbatorind alaturi de localnici, cu pizza, tiramisu, pana cotta dar si frizzante. Putin inainte de miezul noptii am plecat in piata pentru a lua parte la arderea simbolica a anului vechi, o traditie de-a lor. Recunosc ca am fost putin dezamagiti ca nu am avut foc de artificii, dar si de faptul ca ne-a fost destul de greu sa parasim piata la final, datorita multimii, desi am stat pe margine.

In prima zi a anului 2019 ne-am trezit dis de dimineata incantati ca urma sa petrecem cateva ore in Florenta. Am ajuns in jurul orei 11 si imediat ce am coborat din tren a inceput aventura toscana.

Este cu adevarat impresionant  (nu degeaba e considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume) si chiar nu seamana cu nimic din ce am vazut noi pana acum in Italia. Are un aer boem, piete cochete, aici punandu-se bazele multor branduri celebre de fashion, dar si cladiri spectaculoase, fiind cosiderat capitala italiana a artei.

A fost dragoste la prima vedere, stabilind inca de atunci ca este o destinatie in care vom reveni. Ca si obiective turistice am reusit sa bifam Duomo care este cea de-a doua cladire ca dimensiune din Italia, (dupa San Pietro). Acesta fiind de asemenea impozant, dar si foarte greu de prins in cadru datorita cladirilor din jurului lui. A urmat Palazzo Vecchio, ca in cele din urma sa ne plimbam de-a lungul fluviului Arno si a admira Ponte Vecchio. Aici am facut cele mai multe poze, impresionati fiind de reflexia cladirilor in apa raului.

A fost o vacanta minunata in care am i-am avut pe cei dragi aproape, apoi am trecut in noul an exact asa cum ne place: calatorind. Pentru 2019 ne dorim sa bifam noi destinatii, sa descoperim locuri extraordinare si bineinteles sa fim sanatosi noi si toti ai nostri. Ceea ce va dorim si voua! La multi ani 2019, sa fie magic!

Comments

comments