Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

27

June 2019

0

COMMENTS

#familiaIUHAScalatoreste : Malaga (Spain)

Written by , Posted in Uncategorized

Dupa cum bine stiti, recent am implinit varsta rotunda de 30 ani. Cum ne-am facut deja un obicei ca in fiecare an de ziua mea sa fim plecati in vacanta, acest an nu putea fi o exceptie.

Am ales Marbella pentru a sarbatori #domnulIUHASfab30s (despre care a scris #doamnaIUHAS aici ), iar partea de final am petrecut-o in Malaga (acolo fiind si aeroportul de destinatie/plecare). Asadar, mai jos va povestesc experienta de 24h in Malaga – unul dintre cele mai cunoscute orase ale Andaluziei.

Am ajuns in oras duminica si am fost fascinati de linistea si calmul lui. Stiam ca este o zi “nelucratoare” pentru majoritatea locuitorilor – lucru ce ne-a fost dovedit si de faptul ca magazinele, restaurantele si locurile de vizitat din centrul vechi erau inchise. Nu ne-a incurcat prea tare acest aspect, deoarece am luat la pas orasul si odata ajunsi pe faleza am constatat unde era defapt toata “viata” orasului. Au o faleza extraordinara (cea de langa port), plina de magazine, terase si restaurante atat cu specific local cat si cu origini italienesti, arabesti, mexicane sau asiatice.

Pentru ca era destul de cald, ne-am racorit acolo cu o bere locala artizanala si niste nachos, inainte sa ne intoarcem spre hotel. Apropo de hotel, am fost cazati in centrul nou al orasului, in vecinatatea garii centrale Málaga María Zambrano de la care, cu metroul sau trenul, putea ajunge oriunde: de la aeroport la statiuni.

Pentru cina aniversara, #doamnaIUHAS a facut research si a gasit cea mai frumoasa locatie din Malaga: restaurantul si terasa de pe hotelul AC Malaga Centro by Marriot. Situat la etajul 16, cu un view 360, restaurantul promitea cea mai fabuloasa experienta de rooftop. Si asa a fost – nici ca se putea sa sarbatorim in alt mod varsta de 30 tocmai implinita. Am avut vedere spre port si mare, dar si spre Catedrala si centrul vechi al Malagai.

A fost de departe cea mai frumoasa cina avuta vreodata, de la locatie la mancare si de la view la atmosfera. Dupa ce am terminat cina, am ales sa mergem in zona de pool bar (tot acolo, la etajul 16) pentru a prelungi exeperienta si a savura inca putin Prosecco. 🙂

A doua zi, luni (ultima petrecuta in aceasta vacanta) am luat din nou la pas centrul vechi si de data aceasta orasul a fost mult mai viu. Desi era o zi de luni totul era in miscare, intr-o agitatie fireasca care nu crea o senzatie de disonfort. Dupa cateva ore de shooping, am ajuns si la un restaurant local recomandat de catre o amica pe Instagram. Am ezitat initial, insa ne bucuram tare ca totusi l-am ales. EL PIMPI – este un restaurant cu specific Iberic, foarte cochet (desi rustic), plin de localnici si turisti. A fost o experienta pe cinste, foarte convenabila si cu totul diferita fata de ce experimentasem pana atunci in vacanta. Vi-l recomand cu drag. E de bifat cand ajungeti in Malaga.

Cam atat despre cele 24h petrecute in Malaga si despre cea mai frumoasa aniversare avuta pana acum… Va las cu pozele si va doresc o vara relaxanta, peste asteptari si cu amintiri cat se poate de frumoase!

Comments

comments