Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Monday

9

October 2017

0

COMMENTS

#familiaIUHAScalatoreste : Italy (Milano & Como)

Written by , Posted in Uncategorized

Inca de cand am inceput pregatirile pentru aceasta vacanta, ne-am tot imaginat cum va fi, daca se va ridica la nivelul asteptarilor noastre, astfel acum cand a venit momentul sa vorbim despre ea la trecut, ne creeaza un sentiment de nostalgie accentuat probabil de vremea mohorata din zilele acestea.

A fost prima vacanta DIY pe care am planuit-o pana in cele mai mici detalii. Stiam inca din Bucuresti ce vom face si unde vom fi in fiecare din cele 6 zile petrecute in Italia. Am decolat sambata seara spre Milano, aceasta seara fiind rezervata exclusiv drumului si transferului de la aeroport. Pentru ca nu ne place sa pierdem timpul dormind cand suntem in vacanta, duminica ne-am trezit la ora 8 pentru a reusi sa vedem cat mai mult din Milano stiind ca e singura zi dedicata 100% vizitarii acestui oras.

Asadar putin dupa ora 9 eram deja in fata Duomului fascinati de maestria lui. De acolo am luat-o la pas si primul popas l-am facut la cafeneaua Tre Gazelle unde am luat celebrul mic dejun Italian cu latte macchiato si croissant. De aici am plecat spre parcul Giardini Publici care ne-a intampinat imbracat in culori de toamna. Pentru ca se apropia ora pranzului, ne-am intors in zona centrala pentru a lua masa.

Urmatorul obiectiv a fost Castello Sforzesco, folosit ca resedinta a Ducilor de Milano, acum este una dintre cele mai mari cetati din Europa. Daca ajungeti in Milano sa-l treceti pe lista pentru ca merita.

La intoarcerea spre Duomo ne-am oprit la o terasa sa luam un desert si am ales traditionalul cannolo siciliano cu ricotta si straciatella. Urmatoarele ore le-am petrecut in zona comerciala vizitand marile lanturi de magazine.

Cina am luat-o la Chesse, un restaurant specializat in “aperitivo”, unde platesti bautura si beneficiezi de free food bufet cu salate, pizza, paste si desert. E un concept care se bucura de mare succes in Italia si care trebuie neaparat incercat.

Urmatoarea zi dis de dimineata ne-am dus la Como. Am ales sa mergem cu trenul pe care l-am luat din statia Cadorna de unde am avut linie directa fata de ruta gasita intitial din Milano Centrale.

Odata ajunsi la Como am inceput sa exploram micul orasel. Ne-am plimbat pe stradutele inguste asteptand sa se ridice putin ceata pentru ne putea bucura la maxim de plimbarea cu funicularul. La urcare nu am fost atat de norocosi si nu am prins un loc in fata, insa la coborare ne-am luat revansa. 😛

De sus am avut parte de un belvedere cu adevarat impresionant. Tot acolo am luat si pranzul la o terasa cu doar 5 mese bucurandu-ne ca niste copii de tot ce se intrezarea in jurul nostru. Dupa pranz si cateva poze, ne-am asezat strategic in partea din fata si am asteptat funicularul pentru a cobori. Am avut parte de un view de exceptie pe masura ce ne apropiam de lac.

Dupa amiaza ne-am intors in Milano pentru a vizita galeria Vittorio Emanuele, iar seara am luat cina la Trattoria Caprese, restaurant cu specific napoletan si un design pe masura.

Cam atat despre experienta avuta in Milano si Como. Urmatoarele zile le-am petrecut in La Spezia si Cinque Terre, insa acestea merita din plin un articol separat.  🙂

 

 

Comments

comments