Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Wednesday

24

February 2021

0

COMMENTS

„Fapte înainte de toate” – manifestul de sustenabilitate Nespresso

Written by , Posted in Events, Uncategorized

Manifestul de sustenabilitate al Nespresso ia forma unor instalatii de arta amplasate in cele doua magazine-concept din Calea Dorobanti si Baneasa Shopping City.

Două dintre cele mai exclusiviste locatii Nespresso din Bucuresti, Nespresso Boutique Dorobanti si Nespresso Boutique Baneasa Shopping City, vor gazdui, in perioada 22 februarie – 21 martie cate o instalatie de arta realizata de Vlad Tenu, cunoscut pentru lucrarile sale care imbina arhitectura, designul, moda si tehnologia. Proiectul este curatoriat de Galeria Galateca, la inițiativa Nespresso România şi este menit să le reaminteasca iubitorilor cafelei Nespresso sa recicleze capsulele de cafea utilizate, folosind infrastructura de colectare şi reciclare pe care Nespresso le-o pune la dispozitie gratuit, in cele sase magazine si puncte de vanzare Nespresso din Bucureşti și Cluj sau prin intermediul curierului, oriunde în tara.  

Lucrarile au fost inspirate de manifestul de sustenabilitate al Nespresso, „Fapte inainte de toate”, care reflecta ambitia brandului de a le oferi iubitorilor de cafea unele dintre cele mai bune cafele din lume, obtinute cu cea mai mare grija fata de mediul inconjurator si fata de comunitatile de fermieri deopotriva. Sub indemnul „Fapte inainte de toate”, Nespresso reuneste angajamentele pe care si le-a luat in ceea ce priveste bunastarea fermierilor de cafea, reducerea deseurilor, reciclarea si refolosirea resurselor si, cel mai important, angajamentul ca de anul viitor orice ceasca de cafea Nespresso va avea o amprenta de carbon neutra.  

„Am acceptat cu mult entuziasm invitatia pe care mi-a inaintat-o Nespresso pentru a crea aceste instalatii de arta. Sustenabilitatea este un principiu de baza in lucrarile mele, asa ca tema m-a inspirat inca de la început. Conceptul pe care l-am dezvoltat pentru acest proiect a plecat de la studiul unor pattern-uri din natura, care au capatat forme organice tridimensionale si care au fost realizate din materiale reciclate, cu evitarea risipei in procesul de fabricatie”, a declarat artistul Vlad Tenu cu privire la lucrarile sale. Acestea au fost realizate din mai multe tipuri de materiale reciclate, printre care se numara lemnul, cartonul, hartia, pluta, alaturi de capsule de cafea Nespresso utilizate.  

Vlad Tenu este un arhitect roman stabilit la Londra. A studiat arhitectura la Iasi, Lisabona si Londra – la Bartlett, unde a obtinut o diploma de Master in Arhitectura adaptiva si computatie si un certificat de cercetare avansata in arhitectura. Vlad activeaza si in domeniul academic, ca asistent universitar la Bartlett in cadrul Masterului de Arhitectura si computatie si a sustinut prezentari la diferite scoli de profil precum Architectural Association, G.D. Hines College of Architecture din Houston sau Aarhus School of Architecture.

„Sistemul cafelei portionate le ofera iubitorilor de cafea posibilitatea de a prepara bautura preferata utilizand exact cantitatea de resurse necesare – cafea, apa, energie electrica – fara nicio risipa. Este insa important ca fiecare portie de cafea sa fie ambalata în asa fel incat aceasta sa-si pastreze prospetimea si calitatile intacte, dar este inca si mai importanta modalitatea prin care gestionam aceste ambalaje si le asiguram circularitatea – reducand risipa, refolosind si recicland. Ca fiecare ceasca de cafea Nespresso sa aiba o amprenta de carbon neutra este foarte important ca iubitorii de cafea sa recicleze capsulele utilizate. Din acest motiv avem propria infrastructura de colectare si reciclare a capsulelor de cafea utilizate si derulam periodic campanii de promovare pentru un comportament responsabil”, a declarat Sonia Nastase, Business Executive Officer Nespresso România.

Capsulele de cafea utilizate colectate de Nespresso sunt transferate catre un partener local, specializat in reciclare, pentru separarea invelisului din aluminiu de zatul de cafea. Invelisul din aluminiu este reciclat pentru a fi transformat in alte obiecte, iar zatul de cafea este utilizat de o companie specializata in realizarea de biogaz si fertilizatori.

Lucrarile expuse in vitrinele celor doua magazine pot fi admirate pana pe 21 martie, iar toti iubitorii de cafea de calitate si de arta sunt invitati sa viziteze ambele locatii si sa aduca capsulele de cafea utilizate pentru a fi reciclate.

Toate aceste acțiuni simbol, alaturi de campaniile de promovare desfasurate de Nespresso au rolul de a evidentia si celebra comportamente responsabile imbratisate deja de multi dintre iubitorii cafelei Nespresso, dar si de a arata faptul ca aceste gesturi mici au impact foarte mare.

Despre Nespresso

Nespresso a patentat ambalarea cafelei in portii individuale si sistemul de espressoare cu capsule pentru a le oferi tuturor iubitorilor de cafea o experienta la cel mai inalt nivel printr-o simpla atingere de buton.

Nespresso este un brand de referinta pentru cafeaua de cea mai inalta calitate, colaborand cu peste 110.000 de fermieri, in 15 tari producatoare de cafea, prin intermediul Programului AAA Sustainable Quality™. Lansat in 2003, in colaborare cu Rainforest Alliance, Programul contribuie la imbunatatirea randamentului si calitatii plantatiilor de cafea, asigurand aprovizionarea cu cafea de cea mai inalta calitate doar in moduri sustenabile si contribuind la bunastarea fermierilor si a comunitătilor locale.

Compania si-a atins obiectivul de a neutraliza amprenta de carbon generata de toate procesele operationale (categoriile 1 si 2) inca din 2017, iar in prezent isi indreapta eforturile catre neutralizarea emisiilor de carbon care apar ca urmare a operatiunilor logistice si in ciclul de viata al produselor (categoria 3). Pentru a neutraliza integral emisiile de carbon până în 2022, Nespresso va accelera initiative precum: continuarea reducerii emisiilor de carbon, reimpadurirea unor zone extinse in cadrul plantatiilor de cafea si in imprejurimile acestora si finantarea unor proiecte de inalta calitate in ceea ce priveste compensarea emisiilor de carbon ramase.

In Romania, Nespresso este prezent din 2015 cu ambele linii de business – produsele pentru acasa si produsele pentru companii si HoReCa. Gama pentru acasa este disponibila in 6 magazine si puncte de vanzare Nespresso, in Bucuresti si Cluj-Napoca, in magazinul online www.nespresso.com precum si prin telefon, la numarul 0 800 008 300.

Comments

comments