Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Saturday

3

November 2012

6

COMMENTS

Fashion fair: Autor 8.

Written by , Posted in autor 8, blog de moda masculina, cum a fost la autor 8, targ de bijuterie contemporana, targuri de bijuterii bucuresti

În timp ce scriu acest articol zeci de designeri şi artiştii de bijuterii contemporane (şi nu numai) încearcă să-şi promoveze şi să-şi vândă creaţiile în cadrul celebrului târg Autor, la sala Dalles din Bucureşti.
AUTOR a luat fiinţă sub umbrela primei platforme pentru bijuterie “EXTINS-bijuterie contemporană”  (înfiinţată de către Dan Piersinaru), devenind în timp cel mai cunoscut şi apreciat eveniment dedicat bijuteriei contemporane. Am ţinut neapărat să ajung la târg pentru că nu am mai avut ocazia până acum (desfăşurându-se bianual). 
Ajuns la a opta ediţie (3-4 Noiembrie 2012) , Autor promovează designerii de bijuterii noncomformişti, originali şi care au o poveste de spus prin intermediul accesoriile decorative. 
Printre designer-ii care mi-au atras atenţia azi se numără:
Alis Lalu : accesoriile Alisei (din Argint 925) spun povestea naturii si e caracterizată de liniile care delimitează peisajele (atât cele citadine cât şi cele naturale). 
Odette Lupu – piesele artistei clujence sunt foarte feminine şi au un joc ingenios între bidimensionalitate şi tridimensionalitate. Motive precum florile, ochii şi buzele sunt cele care stau la baza creaţiilor ei.
– Alina Simion – la ea mi-a atras atentia display-ul cu care şi-a prezentat bijuteriile. Pe o machetă 2D, imprimată cu o imagine cu zgârie-nori, avea mici pioni care imitau ipostaze ale omului modern şi de acestea erau atârnate creaţiile designerului.
– Ioana Enache şi ale ei Statement Jewelry. Creatorea de bijuterii mi-a povestit despre sursele ei de inspiraţie şi despre faptul că recomandă clientelor să-i poarte bijuteriile în cel mai simplu mod, accesoriile ei fiind suficient de statement pentru a fi purtate de unele singure (vezi campania colecţiei în colaborare cu Ana Morordan).
Ioana Matei – a fost FocuS Designerul acestei ediţii, iar standul ei n-avea cum să treacă neobservat. Focus Designer este o secțiune specială în cadrul târgului de bijuterie contemporană Autor în care un designer cunoscut este invitat să aibă o prezentare într-un format extins decât cel normal. Designer-ul şi-a lansat azi colecţia spectaculoasă de accesorii Serial Project No 9.

Raluca Buzura – creaţiile ei au fost favoritele mele azi. Mi-a plăcut mult modul în care s-a jucat cu diversele forme ale metalului creând astfel texturi originale.
Pe lângă designerii de bijuterie contemporană, Autor 8 le-a dat sanşa şi altor artişti contemporani să-şi prezinte creaţiile în cadrul târgului. Un astfel de artist este şi Agnes Keszeg, care şi-a adus în prim-plan păpuşile unicat pe care le creează. Acestea sunt alternativa contemporană la plasticurile nocive care se găsesc în comerţ, fiind realizate din lemn, porţelan şi îmbrăcate în mătase. În plus ele se vând la pachet cu o super poveste. 
Tot la Autor 8 am avut ocazia să întâlnesc o mare doamnă a hair-dressing-ului românesc, pe Cristina Grama de la care am aflat despre cel mai recent şi ambiţios proiect al său împreună cu artiştii de la Fason by Cristina Grama. Este vorba despre o expoziţie de fotografie, intitulată Alte Arte, care are ca scop promovarea identităţii româneşti transpuse în formă şi culoare, numai pe păr natural. Mai multe despre proiectul Cristinei Grama găsiţi pe pagina de Facebook a Academiei Salon Fason sau pe www.fason.ro .
Care artist vi se pare cel mai original? Care piese le-ai purta?
P.S. Târgul Autor 8 se desfăşoară şi mâine , 4 Noiembrie, la Sala Dalles din Bucureşti.

Comments

comments

6 Comments

  1. Alexandra Popa