Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Saturday

30

June 2012

14

COMMENTS

Fashion windows in Rome. (II)

Written by , Posted in Alberta Ferretti store windows, dior store windows, fashion windows, prada store windows, rome fashion windows, rome shopping, versace store windows, vitrine de moda, vitrine magazine haine

Despre cât de mult mă fascinează vitrinele, arta creării lor (visual merchandising) , job-ul de decorator de vitrine (window dresser) şi nu numai – aş putea scrie postări infinite… Mai ales acum, când reprivesc aceste adevărate opere de artă pe care le-am surprins pe arterele de shopping ale Romei.
E ceva… inimaginabil să te plimbi şi să-ţi caşti ochii  la vitrinele celor mai notorii branduri de modă, toate pe aceiaşi stradă (străduţă defapt). Pentru mine, cel puţin, a fost o senzaţie comparabilă cu sentimentul pe care l-am avut atunci când am primit prima maşinuţă cu telecomandă în copilărie şi nu mă mai săturam să mă joc cu ea. Aş fi stat acolo o zi întreagă să le analizez fiecare centimetru pătrat, să încerc sa înţeleg cum a fost gândită/creată fiecare vitrină în parte, să vizez la povestea din spatele ei… Am petrecut două seri la rând, câte 3-4 ore ca să reuşesc să fac poze cât de cât rezonabile (dat fiind faptul că a fost extrem de aglomerat).
Astăzi am să vă prezint vitrinele a 4 dintre cele mai cunoscute branduri de talie mondială cu câteva concluzii pe care le-am tras:
Alberta Ferretti – am recunoscut în vitrinele ei multe dintre articolele prezente pe catwalk-ul de Primăvară/Vară 2012. Panoul din spatele manechinilor (sau background-ul vitrinei) era creat după acelaşi principiu ca şi rochiile Albertei- aceleaşi motive geometrice prezente pe majoritatea creaţiilor din acest sezon ale designer-ului .


Dior – Golden Age şi noua Lady Dior. Aceste doua elemente pot fi observate cu uşurinţă în vitrinele boutique-ului franţuzesc. De asemenea manechinii realişti în poziţii extrem de naturale sugerează de parcă   ar poza pe dune de nisip aurii (datorită display-ului).

Prada – aceste vitrine au fost cele mai reprezentative vitrine pe care le-am văzut dintotdeauna. Mă refer la gradul de evidenţiere a sursei de inspiraţie şi a poveştii din spatele colecţiei. Fără doar şi poate echipa de Visual Designer-i de la Prada au transpus în dispay 100% sursa de inspiraţie a colecţiei Primăvară/Vară 2012 şi anume: Cadillacul – maşina anilor 50.


Versace – la italienii de la casa Versace echipa de Visual-i a avut mai puţin de muncă, asta nu înseamnă neapărat că e greşit. Display-ul minimal şi manechinii all-black fac ca accentul să cadă strict pe articolele promovate: rochii, încălţăminte şi genţi. Oare o fi mai bine aşa?

 Care este vitrina ta preferată?

Comments

comments

14 Comments

  1. Marilena