Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

15

November 2012

8

COMMENTS

Fashion windows: Maison Martin Margiela for H&M. (UPDATED)

Written by , Posted in colectia maison martin margiela pentru hm, lansare vip margiela h m, maison martin margiela for hm the windows, tendinte toamna iarna 2012 2013, vedete purtand martin margiela

Azi s-a lansat şi s-a şi încheiat deja isteria MMM for H&M. O colecţie cât se poate de fidelă brandului francez datorită faptului că au fost reeditate piese iconice special pentru colaborarea cu retailer-ul suedez.
De ce spun că s-a şi încheiat? Pentru că în proporţie de 95% produsele din această colecţie au fost epuizate.
Aseară, la evenimentul VIP de lansare, standurile magazinului H&M Băneasa au rămas pur şi simplu goale în 5 timpi şi 3 mişcări. Mi-a fost dat să văd cum “moda” produce efecte neaşteptate precum statul la cozi infinite, îmbrânceli şi certuri pe articole vestimentare.
După cum vă spuneam am stat cuminte la rând, pe covorul… negru amenajat strategic pe galeriile din mall-ul din Băneasa şi aşteptam cuminţi să intrăm şi să cumpărăm piesele din wish list. Ca şi noi alte zeci (sau chiar sute) de persoane şuşoteau şi vorbeau despre articolele din colecţie, despre designer, organizare etc… 
Piesele mult visate au fost pur şi simplu luate cu “japca” de pe display-uri de primele persoane care au ajuns în magazin: vedete, non-vedete, fashioniste şi oameni de rând, toţi cu acelaşi scop comun. Scumpa de Ioana de la Cluj m-a rugat şi ea să-i cumpăr două piese din colecţia MMM x H&M şi din păcate n-am reuşit să găsesc decât una. Am fost şi azi după-amiază prin Băneasa în speranţa că voi mai găsi câte ceva dar… au rămas doar mărimile mari şi piesele foarte scumpe precum genţile supradimensionate, haina de blană sau pulovere din eşarfe de suporteri (de la bărbaţi).
Vitrinele dedicate acestui eveniment au fost şi ele cu mult peste tot ce a avut H&M până acum în materie de Visual Merchandising. Acestea au prezentat un colţ dintr-un atelier de creaţie al casei Maison Martin Margiela, iar nonculoarea ALB a fost pusă la loc de cinste pentru ceea ce semnifică: veşnica şi inepuizabila sursă de inspiraţie de designerului Martin Margiela. Nu a lispit din vitrină deja celebrul logo numeric format din cifre de la 0 până la 23 semnificaţia a celor 23 de ani de când brandul francez produce şi promovează MODĂ.
În display-ul minimal nu s-a optat pentru manechini, ci pentru machete de busturi în 2D pe care s-au prezentat piesele cheie ale colecţiei printre care: pardesiul de bărbaţi cu revere croite pe interior, jacheta de piele ajustabilă pentru damă, haina de blană unisex.

Pentru cei dintre voi care încă se mai întreabă cum e la o lansare VIP, poza de mai jos face cât 1000 de cuvinte.  🙂
A… nu v-am spus ce vedete au fost selectate să îmbrace în premieră piese MMM x H&M la eveniment: Ovidiu Buta (a purtat o ţinuta all-beige formată din sacou, vestă pantaloni şi pantofi pe care a asortat-o de minune cu o cămaşă de jeans) , Roxana Voloseniuc (a puratat jacheta de piele extensibilă), Sore ( bluza cu imprimeu de tatuaj) , Sorin Brotnei (Akcent) a purtat jacheta din piele realizată din imbinări de curele, Diana Dumitrescu, Joaquin Bonilla, doamna Camelia Şucu, Mihai de la Akcent, Mădălina Dorobanţu sau Răzvan Firea şi muţi alţii.
Cum vi se pare vitrina? Dar vedetele alese să reprezinte MMM x H&M la evenimentul de lansare?
P.S: Zilele următoare urmează un super giveaway! Staţi pe-aproape!   😉

UPDATE:

Scumpa de Ruxandra Cârstea, de la H&M România a fost atât de drăguţă încât mi-a şi trimis poza de la panou, aşa că…

( Full outfit by H&M )

Comments

comments

8 Comments

  1. Anonymous