Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

21

November 2013

0

COMMENTS

Gala Avanpremiere 13.

Written by , Posted in Trends, Uncategorized

Toamna aceasta Gala Avanpremiere a sărbătorit cea de-a 13a ediție într-un cadru total nou: ONE club din Regie. 

Sunt bucuros să că am descoperit talente noi și colecții care sunt fără “doar” și “poate” aliniabile cu cele internaționale , iar mai jos găsiți un top al celor mai reușite colecții (din punctul meu de vedere): 

Cristian Samfira – “CULTURE” – o colecție minimalistă, cu suprafețe curate, dar atent studiate, în care dezvoltarea elementelor de croi și tipar susțin conceptual colecția. Elementele geometrice, construcția arhitecturală a ținutelor și detaliile hand made, precum și materialele (stofele din lână, cashmere, sau mătase) o transformă într-o colecție pret-a-porter de lux. Influențele masculine, redate prin taieturi precise, se îmbină subtil cu o feminitate discretă, conturând silueta unei femei nu fashion addicted, ci quality addicted. Un dialog între masculin și feminin, între rigoarea reținută a clasicului și a elementelor de design, între geometric și fluid. Un clasic abordat în manieră contemporană.

Ioana Ciolacu – câștigătoarea premiului “Designer for Tomorrow” 2013 și-a prezentat în cadrul Avanpremiere 13 colecția “Paradox” – Paradoxul este o enigmă complexă care intrigă filozofii, matematicienii și scriitorii. Fiecare paradox descrie o aparentă situație imposibilă prin juxtapunerea a două idei care se contrazic reciproc, în ciuda faptului că amandouă sunt adevarate. Paradoxul în sine este un simbol al înțelepciunii, devenind uneori un adevarat mijloc de comunicare.

 

Prin această colecție, Ioana a încercat să creeze un paradox la nivel conceptual, de material, de sezon și de formă, prin alăturarea unor elemente inedite precum spuma poliuretanică/mătase, printuri structurale/romantice.

Alina Morar – câstigătoarea premiului AVANPREMIERE pentru cel mai promițător tânăr talent – 2013, la Gala de la Cluj.

Colecția „Spirit solidar” este o poveste despre starea societății contemporane dominată de elemente sufocante în care protestul e o formă de exprimare din ce în ce mai percutantă. Am conceput colecția ca un simbolic protest personal, care vizează o reîntoarcere la calm, la liniște, combinând tonuri de alb și crem cu auriu, culoare care, în acest context, face trimitere la elemente precum soare, lumină, ideea de ascensiune și siguranță, dar și simbol al pervertirii, al lăcomiei și al exaltării iraționale a dorințelor. Personajul colecției conturează tipologia individului contemporan, care dă dovadă de un activism civic de o amploare fără precedent, transformând societatea în care traiește într-o proiecție a stărilor sale psihologice.

Colecția este compusă din haine purtabile cu elemente conceptuale, iar materiale naturale și fluide precum inul sau poplinul de bumbac sunt combinate cu materiale sintetice accentuand astfel ideea de contrast, de dualitate. Colecție realizată cu sprijinul Atelierului UAD.

 

Am purtat: Trenci- Veronica Frișan, Tricou- Clockouse, Pantaloni și pantofi- H&M, Mapă vintage.

Comments

comments