Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Monday

14

July 2014

0

COMMENTS

GALA UAD 2014 – 20 years of fashion

Written by , Posted in Trends, Uncategorized

_MG_0721

Anul acesta, celebra gala a facultatii de moda din cadrul UAD Cluj a implinit 20 de ani. 20 de ani de moda autohtona, de munca asidua si demersuri de promovare a tinerilor designeri. Gala aniversara a avut loc la finele lunii Iunie la Teatrul National Cluj Napoca

Daca ar fi sa rezum gala aniversara UAD 2014 cu siguranta rezumatul ar suna cam asa: “Noul val de designeri ardeleni cuceresc lumea!”  Si nu, nu e prea pompos rezumatul. E cat se poate de realist.

Desi nu am fost disponibil pentru deplasarea la Cluj, am urmarit indeaproape reprezentatiile tinerilor designeri de la UAD si la final am conchis ca Anamaria Put si colectia ei Surrender  merita cele mai puternice aplauze si felicitari. Creatiile ei sunt originale, extrem de bine realizate, purtabile si versatile intr-o paleta cromatica deloc comuna care le da acea nota fina de design de nisa. Inspirate de aerul anilor ’70 , piesele create de Anamaria Put pot concura fara nicio ezitare cu orice brand international.

_MG_0667 _MG_0683_MG_0707 _MG_0745

Sabina Pop – Voievod 2.o spune povestea ironica a voievozilor romani, reintorsi din istoria nationala pentru a salva tara din imensa criza economica/sociala/de imagine prin care trece. Mixul intre materialele traditionale si materialele moderne fac din aceasta colectie o pledoarie pentru intoarcerea la traditii.

_MG_0592 _MG_0604 _MG_0612 _MG_0642

Colectia Masai Cricket Warriors semnata Evelyn Demeter are ca sursa de inspiratie echipa de cricket a Kenyei, echipa care militeaza constant pentru combaterea problemelor sociale si saracia din Africa. Un mesaj puternic accentuat de detaliile de un rosu aprins, mesajele pop-art si asimetriile specifice vestmintelor africane.

_MG_1495 _MG_1514 _MG_1534

Ingrid Teodosiu a vorbit in cadrul colectiei prezenatate la Gala UAD despre Inner feelings in tonuri prafuite de alb, roz si gri. O abordare moderna a unei problematici actuale – aceea a lipsei de rezonanta intre om si natura – cu mici influente punk in styling. Colectia va avea cu siguranta priza la barbatii pasionati de moda si streetstyle.

_MG_1682 _MG_1712 _MG_1720 _MG_1744

Luis Drajan si a lui colectie de licenta intitulata Me, Luis au fost cei mai aclamati in social-media autohtona datorita unei teme actuale reprezentata cu succes in colectia amintita , si anume: narcisismul. Ridicat la nivel de arta, individualismul contemporan creaza o lume in care egocentrismul pare cel mai bun scut impotriva societatii.


_MG_1919 _MG_1954 _MG_1985 _MG_2005 _MG_2028

Georgiana Giuroiu este designerul pe care il apreciez mai ales pentru tema si sursa de inspiratie de la care a plecat in procesul de creatie. Desi la prima vedere nu pare purtabila, aceasta colectie intitulata Folcloriada nu face decat sa ironizeze miile de variante in care folclorul autohton a fost reinventat, reiterpretat si recreat de-alungul timpului. Varianta Georgianei e cat se poate de autentica, moderna si clar la un alt nivel. Sunt convins ca aceste tinute, in contextul unei productii de masa ar face furori in randul tinerilor.

_MG_2054 _MG_2096 _MG_2113 _MG_2140

© Sebastian Florea

Comments

comments