Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

17

August 2017

0

COMMENTS

IKEA Living Room Fest

Written by , Posted in Events, Inspiring setups, Looks

Azi am dat o fuga in pauza de pranz la IKEA pentru a participa la evenimentul de lansare al catalogului IKEA 2018. Si nu-mi pare rau.

Dupa atatea festivaluri si subiecte de discutie pe aceasta tema, echipa IKEA Romania a decis sa organizeze tot un festival pentru a-si lansa noile propuneri in materie de amenajari interioare – IKEA Living Room Fest. Pe langa lansarea propriu-zisa, am descoperit si mai multe detalii despre tema anuala a catalogului “Mai mult timp pentru tine” . Aceasta porneste de la spatiul de acasa in care oamenii isi fac timp pentru lucrurile care conteaza cel mai mult pentru ei. Cea mai versatila camera din casa este camera de zi, in care oamenii isi intampina familia si prietenii, sarbatoresc evenimente importante si evenimente mai putin importante. In camera de zi se intampla o multime de lucruri; este locul care se transforma in sala de sport (si in cazul meu 😛 ) , in teatru pentru repetitiile de serbare, in cinema pentru maratoanele de seriale sau in gradina pentru plantele de apartament. Camera de zi este spatiu public si spatiu personal, iar catalogul IKEA 2018 ofera solutii pentru a expune ce este important si pentru a ascunde ce vrei sa pastrezi pentru tine.

Noul catalog IKEA include, pe langa partea de focus-on-product, si editoriale legate de viata acasa si impactul social pe care il au inovatia si designul IKEA. Cele 14 povesti pot fi descoperite in paginile catalogului si ating subiecte fascinante din toate colturile globului.

Magazinul IKEA din Bucuresti ii intampina de acum pe vizitatori cu mai multe solutii si idei pentru camera de zi, intr-o amenajare cu totul noua. In noua compartimentare, vizitatorii trec printre blocuri de camere de zi in care se simt mai mult ca intr-o casa adevarata, in care camerele au patru pereti (fata de trei, cum aveau până acum).

Inainte de a face aceste schimbari majore, echipa IKEA a studiat preferintele vizitatorilor pentru camera de zi. Printre cele mai interesante raspunsuri din raport sunt cele legate de schimbarea preferintelor: trecerea de la mobila masiva, traditionala, la un stil modern, mai simplu, prin care se creeaza senzatia de mai mult spatiu. Culorile preferate ale finisajelor pentru mobilierul din camera de zi sunt maro inchis, stejar, maro si mesteacan. Camera de zi este si camera pentru dormit pentru 8 din 10 romani. Pentru aproape jumatate dintre ei, aceasta este principala camera de dormit, iar pentru cealalta jumatate este un spatiu in care dorm ocazional prietenii sau alti membri ai familiei. Camera de zi este principalul spatiu pentru socializare (pentru 85% dintre respondenti), spatiu de odihna (45%), spatiu pentru divertisment si relaxare (pentru 44%).

Varianta digitala a catalogului IKEA va fi disponibila incepand de maine, 18 august 2017. Veti putea afla mai multe despre povestea din spatele editorialelor prin mini-documentare video, se vor putea plasa produse in camera prin functia de realitate augmentata si se vor putea viziona filmulete cu sfaturi care sa ajute la transformea unei case visate, in realitate. Noul meniu este mai intuitiv si ii ajuta pe utilizatori sa gaseasca mai usor produsele pe care si le doresc.

Nu va mai dau alte detalii, va invit sa stati cu ochii pe curieri si sa puneti mana pe un catalog, sau chiar sa vizitiati magazinul ca sa va bucurati de intreaga experienta! 😉

In perioada 17 august – 7 septembrie peste 800.000 de exemplare ale noului catalog vor fi distribuite în locuintele din București si imprejurimi. Preturile mentionate in catalogul IKEA 2018 includ TVA, sunt maxime si sunt valabile de la 1 septembrie 2017 pana la 30 iunie 2018.

Despre IKEA

IKEA este o companie de retail mobilier si decorațiuni, de origine suedeza, fondata în 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost inregistrata în 1943, in Suedia. In august 2016, IKEA Group detinea si opera 340 de magazine in 28 de tari sau teritorii, sub acord de franciza cu Inter IKEA Systems B.V. In timp ce alte peste 40 de magazine IKEA erau francize detinute de alte companii decat IKEA Group. Magazinul IKEA din Zona Comercială Baneasa a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010, a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group.

Comments

comments