Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Friday

16

October 2020

0

COMMENTS

IKEA OSYNLIG by Ben Gorham (Byredo)

Written by , Posted in Inspiring setups, Uncategorized

IKEA explorează Design-ul Invizibil prin colaborarea cu unul dintre cei mai buni profesioniști din lumea parfumurilor, Ben Gorham de la Byredo. Ideea care stă la baza colaborării este aceea că nu doar aspectul casei tale influențează starea de spirit, rezultatul fiind OSYNLIG, o colecție de 13 lumănări parfumate care provoacă amintiri și care sporesc experiența momentelor de acasă.

Mirosurile declanșează amintiri, având un efect puternic asupra stării de spirit și a emoțiilor. Mirosul de scorțișoară te poate face să simți entuziasmul din preajma Crăciunului. Mirosul pinilor și al focurilor de tabără trezește amintirea unei veri pe care nu o vei uita niciodată. O mireasmă de rufe curate s-ar putea să te ducă cu gândul la casa părinților. Conform raportului IKEA Life at Home, oamenii fac o stransă legătură între modul în care percep mirosul și sentimentul de acasă.

Astfel de informații au inspirat colaborarea dintre IKEA și Ben Gorham, fondatorul casei de modă și parfumuri de lux Byredo. Compania oferă o gamă de parfumuri exclusive, atât pentru uz personal, pe piele, cât și pentru case. Lumânările parfumate și parfumurile Byredo au fost dezvoltate cu o abordare subtilă, folosind o compoziție simplă din materii prime de cea mai înaltă calitate. Împreună cu Ben Gorham, IKEA a explorat modul în care poate folosi puterea parfumurilor pentru a crea un design invizibil și pentru a îmbunătăți viața de acasă.

OSYNLIG (în suedeză: „invizibil”) este o colecție de 13 lumânări parfumate care sunt create pentru a provoca o gamă largă de emoții – de la nostalgie pentru lucrurile pe care le-ai făcut în trecut, la visurile despre lucrurile pe care le-ai putea face – și, mai presus de toate, la intensificarea experienței de a te simți acasă.

Cu scopul de a realiza o colecție accesibilă pentru majoritatea persoanelor, au fost concepute 13 parfumuri împărțite în trei baze – florale, lemnoase și proaspete. Cu o selecție atât de largă, există un parfum potrivit pentru fiecare. Poți să te îndrăgostești de unul dintre parfumurile din colecție sau să le combini. Colecția va fi disponibilă în magazinele din România de la începutul lunii noiembrie 2020.

Prin această colecție, IKEA dorește să popularizeze parfumul, transformându-l într-un lux accesibil oricui, la prețuri reduse, care pornesc de la 24.9 lei. Astfel, OSYNLIG aduce parfumurile de înaltă calitate la îndemâna oricui și conceptul de design invizibil în atenția unui public mai larg decât oricând.

Când posibilitățile de ajustare ale celor trei aspecte dimensionale ale caselor noastre sunt limitate – utilizarea mirosului, a sunetului și a luminii – designul invizibil poate oferi soluții noi și neașteptate pentru provocările cu care ne confruntăm în viața de acasă.

Parfumul este o parte foarte relevantă a casei și creează un sentiment de confort și securitate. Încercăm să dezvoltăm o mulțime de miresme care să pună în aplicare ideea că toată lumea are o relație diferită cu acestea și nimic nu este corect sau greșit”, a spus Ben Gorham.

Designul invizibil este acel strat de funcționalitate care completează casa, lucrurile intangibile, cum ar fi iluminatul, starea de spirit și atmosfera, care vă permit să aveți un mediu cu adevărat emoțional, interesant”, a spus James Futcher, lider creativ IKEA pentru OSYNLIG. „Această idee m-a făcut să mă gândesc diferit la propria mea casă și la oportunitatea pe care am avut-o în dezvoltarea OSYNLIG – nu a fost vorba despre a face lumânări parfumate, cât a fost despre a încuraja mai mulți oameni să pătrundă în amintiri și în alte lucruri abstracte, pe măsură ce își construiesc propriile case”.

Despre IKEA

IKEA este un singur brand și multe companii. În întreaga lume, un număr mare de companii operează sub mărcile comerciale IKEA.

IKEA Range & Supply, formată din IKEA Suedia în Älmhult și IKEA Supply, au responsabilitatea de a dezvolta, proiecta, produce și furniza magazinelor IKEA din întreaga lume soluții de amenajare a locuințelor disponibile majorității oamenilor. În fiecare an, IKEA Range & Supply introduce 2.000 de produse noi în magazinele IKEA. Gama totală numără  aproape 10.000 de produse.

Despre Byredo

Byredo este un brand european de lux fondat la Stockholm, în 2006, de către Ben Gorham, cu scopul de a traduce amintirile și emoțiile în produse și experiențe. Byredo reinventează lumea luxului printr-o nouă abordare, unde creația este condusă de emoții, exprimând un univers al brandului complet și nelimitat. Byredo creează și dezvoltă o gamă de produse precum parfumuri pentru casă, articole din piele și accesorii și este vândut în peste 40 de țări, într-o rețea exclusivistă la nivel mondial.

Comments

comments