Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Tuesday

10

April 2012

5

COMMENTS

Interviu cu… Dean & Dan Caten. (Dsquared2)

Written by , Posted in biografie designeri, dean dan caten, dsquared2, interviu cu

Născuţi în Canada dintr-o mamă de origine americană şi un tată “italiano-vero” Dean şi Dan Caten (Catenucci) părăsesc ţara de origine pentru a răsturna lumea modei din Italia cu susul în jos. Deşi recunosc că nu au ştiau prea multe lucruri despre combinaţii şi suprapuneri fashion au mizat pe stilul şi creaţiile lor inspirate din cultura pop americană Îşi lansează prima colecţie (exclusiv masculină) într-un show de la Săptămâna Modei de la Milano în 1994 şi câştigă încă de pe atunci fani precum Lenny Kravitz, Ricky Martin şi Justin Timberlake. 

Gemenii îşi continuă ascensiunea iar în anul 2000 creează ţinutele Madonnei în videoclipul “Don’t tell me”, acesta fiind imboldul de care aveau nevoie pentru a lansa şi linia pentru femei. Prima colecţie feminină vede lumina reflectoarelor pe trupul modelelor Naomi Campbell, Eva Herzigova şi Fernanda Tavares şi are un real succes. 

Mai e de menţionat că fraţii Caten sunt unii dintre pionierii tricourilor imprimate, fiind primii care au creat T-shirt-uri cu texte precum “Jesus loves me”, “God is in the details” sau  “Angel”.

Mai jos un scurt interviu cu gemenii Caten… 

1. Care sunt piesele-semnătură

Considerăm că ne caracterizează piesele foarte sexy şi pantalonii cu talie foarte joasă.

2. Cum v-aţi descrie munca?

Munca noastră e reală şi onestă. N-are rost să creezi articole fanteziste, nepurtabile. Trebuie să fii sincer cu clienţii tăi, pentru ca aceştia să-ti cumpere/poarte creaţiile.

3. Ce vă inspiră?

Suntem inspiraţi de lucruri normale, care nu au neapărat legătură cu moda: viaţa noastră, trecutul, lucrurile pe care le-am făcut şi cele pe care nu., lucrurile negative pe care încerăm să le transformăm în pozitive…

4. La ce sau cine vă gândiţi atunci când creaţi?

La noi înşine: ca bărbaţi sau femei, putem să ne transpunem în orice stare.

5. Cine v-a influenţat cel mai mult cariera?

Omul care ne-a oferit şansa să creăm de la vârsta de 19 ani, cel care a avut încredere în noi -domnul Luke Tanabe- maestrul care ne-a învăţat să fim disciplinaţi, ne-a creionat simţurile pentru a iubi frumosul.

6. Care este definiţia frumuseţii pentru voi?

Frumuseţea pentru noi este ceva care poate evoca o părere personală pozitivă: o absorbi, te gândeşti la ea şi te face să te simţi bine. Frumuseţea e atât de subiectivă…

7. Filozofia de viaţă?

Fii liber să fii şi să faci ceea ce crezi!

8. Care ar fi cea mai importantă lecţie învăţată?

Mizează pe instinctul tău, fii sincer cu inima ta şi crede întotdeauna în tine.

Sursa :  “100 Contemporany Fashion Designers”

Terry Jones  , TASCHEN 

Comments

comments

5 Comments