Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Wednesday

15

February 2012

5

COMMENTS

Interviu cu… Frida Giannini. (Gucci)

Written by , Posted in biografie designeri, biografii creatori de moda, frida giannini, gucci, gucci romania, interviu cu

Frida Giannini este designer-ul casei de modă Gucci din 2004, ea fiind cea care-l urmează pe Tom Ford la „scaunul” de Director de creaţie. A început ca designer al liniei de accesorii ca mai apoi să creeze atât linia de bărbaţi cât şi cea de femei.

Nascută la Roma în anul 1972 , studiază la Academia de Modă din capitala Italiei şi mai apoi primeşte job-ul de designer al colecţiei Ready-to-wear la Fendi. Părăseşte însă compania în detrimentul Gucci. Prima colecţie în calitate de designer de accesorii al casei s-a intitulat „Flora” şi cuprindea o serie de articole cu imprimeu floral, această colecţie fiind „hit-ul” verii 2004 şi consacrând-o pe tânăra Giannini. Tot datorită acestei colecţii a lansat mai târziu parfumul cu acelaşi nume.

Un interviu cu cea care a schimbat total viziunea asupra brandului Gucci:

1. Cum v-aţi descrie munca?

Ca un MARE proces compus din: cercetare, adaptare, o echipă grozavă şi multe ore petrecute în atelier. Aceasta este reţeta unei reuşite.

2. Ce sau cine vă inspiră?

Muza mea a fost întotdeauna Jackie Kennedy Onassis care, după părerea mea, este ultima femeie cu adevărat elegantă.

3. La ce vă gândiţi atunci când creaţi?

Mă gândesc la o stare, la un fel de a fi, la anumite nevoi pe care femeile şi bărbaţii le au, la cum să fac legătura între piesele iconice ale casei şi societatea/targetul modern pe care-l avem.

4. Cine v-a influenţat cel mai mult cariera?

Aici e greu să spun… Am fost în primul rând influenţată de pasiunea mea pentru modă, apoi de familie, muzică şi minunata lume a articolelor vintage.

5. Care este definiţia frumuseţii pentru dumneavoastră?

Frumuseţea e o chestiune ce ţine de personal, e foarte subiectivă… Un lucru care-ţi produce plăcere atât la ochi, cât şi în suflet, atunci înseamnă că e frumos.

6. Ce este mai important pentru dumneavoastră: procesul de creaţie sau produsul finit?

Cu siguranţă ambele. Trebuie să existe o arminie între ele şi extrem de mult respect pentru brand.

7. Se poate vorbi de modă şi ambiţii politice?

Moda şi politica n-au cum să meargă mână-n-mână… Cel mult putem privi relaţia aceasta prin faptul că moda poate reflecta stării ale societăţii.

8. Care ar fi scopul suprem?

Am mai multe… J Unul dintre ele ar fi acela de a trăi în armonie cu mine şi cu cei ce mă înconjoară.


Sursa :  “100 Contemporany Fashion Designers”

Terry Jones  , TASCHEN 

Comments

comments

5 Comments

  1. Mik