Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Friday

25

November 2011

2

COMMENTS

Interviu cu … Giorgio Armani .

Written by , Posted in biografie designeri, giorgio armani, interviu giorgio armani


În cei peste 50 de ani de activitate în modă, Giorgio Armani este mai mult decât un designer : este un icon , o instituţie , un brand de milioane de dolari .

Puţini ştiu însă că domnul Armani a studiat medicina , că a intrat în lumea fascinantă a modei ca buyer pentru celebrul magazin multibrand „La Rinascente” din Milano şi că mai apoi a fost designerul liniei de bărbaţi a lui Nino Cerruti . Şi-a lansat propria marcă abia în 1975 iar de atunci a scris istorie.

Mai jos găsiţi un scurt interviu cu maestrul italian despre modă , creaţie şi ceva mai mult

1. Care sunt piesele-semnătură ale lui Giorgio Armani?

Aş putea spune că sunt foarte cunoscut pentru sacourile lejere ( fără perniţe la umeri , fără căptuşală etc.) , atât pentru bărbaţi cât şi pentru femei .

2. Piesa preferată din orice colecţie?

Sacoul lejer , însă în ultimii ani îmi plac din ce în ce mai mult sacourile cambrate , gen cardigan .

3. Cum v-aţi descrie munca?

O încercare puternică de a menţine lumea modei cu caracter personal .

4. Ce vă inspiră?

Sunt un mare observator al oamenilor – privesc modul în care se comportă , acţionează , se imbracă … asta mă interesează şi mă inspiră cu adevărat.

5. Cine v-a influenţat cel mai mult cariera?

Au fost foarte multe persoane care mi-au influenţat cariera însă cel care  a avut cea mai puternică amprentă asupra muncii mele a fost primul meu colaborator şi asociat , Sergio Galleotti . El a fost cel care a văzut în mine talentul , capacitatea şi şansa de a face ceva nou şi astfel m-a încurajat să-mi încep propria marcă . De la el am învăţat că orice este posibil dacă crezi în tine şi în visele tale .

6. Care este definiţia frumuseţii pentru dumneavoastră?

Frumuseţea e o calitate naturală , curată şi fără efort . Consider că persoanele cu adevărat frumoase nu sunt cele care arată bine fizic, ci mai degrabă cele calme şi cu încredere de sine .

7. Filosofia de viaţă?

Urmeză-ţi pasiunile şi fii sincer cu ceea ce crezi .

8. Care ar fi cea mai importantă lecţie învăţată ?

Să cred în instinctele mele. Am realizat de-alungul timpului că trebuie să-mi asum responsabilitatea pentru acţiunile şi convingerile mele . În termeni de modă vorbind , dacă unora nu le plac creaţiile mele este foarte corect ; însă nu pot să creez decât lucruri în care eu cred , altfel n-aş fi ajuns nimic . 


                                             Sursa :  “100 ContemporanyFashion Designers” , 
Terry Jones  , TASCHEN 
Sursa foto : www.telegraph.co.uk

Comments

comments

2 Comments