Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

12

January 2012

0

COMMENTS

Interviu cu… Roberto Cavalli .

Written by , Posted in biografie designeri, interviu cu, roberto cavalli

Cunoscut pentru strălucirea, combinaţiile şi imprimeurile foarte îndrăzneţe pe care le realizează în piese statement,Roberto Cavalli este unul dintre cei mai renumiţi designer-i italieni ai tuturor timpurilor.

Fiu de croitor şi nepot de pictor, Cavalli moşteneşte pasiunea pentru artă şi se licenţiază la Academia de Arte din Florenţa.În scurt timp devine cunoscut pentru tehnici de imprimare pe piele şi alte texturi, acest lucru consacrându-l mai târziu în întreaga lume.

Mai jos un mini-interviu cu domnul Cavalli:

1. Care sunt piesele-semnătură ale lui Roberto Cavalli?

E greu să definesc o singură piesă. Semnătura mea e în fiecare piesă; e un amestec de tehnică,  inovare, fantezii şi tăieturi bine definite. Experienţa mea cu imprimeurile împreună cu capacitatea Evei de a le tempera a făcut din brand-ul Roberto Cavalli ceea ce este azi.

2. Cum v-aţi descrie munca?

Extrem de creativă, elaborată şi inovativă.

3. Ce vă inspiră?

Natura este sursa mea principală de inspiraţie: nenumăratele piei de animale, florile, peisajele… N-am să încetez niciodată să mă inspir de la cel pe care-l numesc eu „CEL MAI MARE ARTIST” . De asemenea muza mea este Eva, şoţia şi mama copiilor mei. Doar ea poate să-mi interpreteze visele şi să-mi vizualizeze ideile.

4. La ce sau cine vă gândiţi atunci când creaţi?

Când creez mă gândesc la la persoane solare, cărora le place viaţa şi iubesc natura; femei şi bărbaţi care-şi exprimă personalitatea puternică prin culorile şi imprimeurile mele.

5. Cine v-a influenţat cel mai mult cariera?

Pictura a fost extrem de influentă în cariera mea… Am urmat drumul bunicului meu absolvind Academia de Arte deşi eram convins că drumul meu era deja scris.

6. Care este definiţia frumuseţii pentru dumneavoastră?

Frumuseţea este o energie care vine din interior, e o reflexie a personalităţii de aceea persoanele cu adevărat frumoase, nu îmbătrânesc.

7. Filozofia de viaţă?

Trăieşte viaţa zi de zi!

8. Care ar fi cea mai importantă lecţie învăţată?

Am învăţat că trebuie, în orice situaţie, să te adaptezi la circumstanţele date. Sunt Scorpion şi la începutul carierei nu îmi plăcea ideea de a fi expus public, de a mă îmbrăca în tuxedo şi de a participa la evenimente;eram timid. După ani am înţeles că a fi designer înseamnă a te prezenta publicului, a fi model de urmat din toate punctele de vedere şi a socializa cu publicul tău.Acum iubesc să organizez petreceri şi să văd cum lumea se distrează. J

Sursa :  “100 ContemporanyFashion Designers”

Terry Jones  , TASCHEN 

Comments

comments