Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Monday

13

February 2017

0

COMMENTS

Le Consul Media Dinner

Written by , Posted in Events

Saptamana trecuta am avut parte de prima experienta Haute Cuisine in Bucuresti, impreuna cu #doamnaIUHAS.

La invitatia CARACTERISTIC PR am participat la o media dinner intr-unul dintre cele mai recente restaurante din Bucuresti – Le Consul (dupa cum probabil ati vazut deja pe profilul meu de Facebook, dar si pe Instagram).

Le Consul aduce in Romania un concept inovator prin care te poti bucura de ingrediente atent alese si de gusturi ca la Paris, intr-un vechi palat interbelic, renovat in totalitate (fostul Iconique Class Studio). Acesta imbina intr-un stil rafinat conceptul Haute Cuisine, cu un salon Haute Coiffure si un boutique Haute Patisserie. Pe scurt, simturile si necesitatile culinare si de frumusete sunt rasfatate pe deplin.

Printre preparatele gustate de-alungul serii, prezente si in meniu, s-au numarat: Sashimi de ton rosu caramelizat si salata Parmentier cu king crabFoie gras de rata cu trufe si gem de gutui si ghimbir, Tartar de biban de mare cu suc de yuzu, salata crocanta cu calamari si mousse de stridii . La desert am avut: Millefeuille cu crema de vanilie si ciocolata alba caramel sarat si pudra de ulei de masline (CEL MAI BUN MILLEFEUILLE EVER!) , Cheesecake cu fructe rosii (si foita de aur), The planet of chocolate, crème brûlée with orange flavor and candied kumquat si Broken heart of Ispahan.

Chef Mihai Irima este responsabil cu tot ceea ce ajunge in meniu si pe mesele clientilor, pentru ca acestia sa se bucure de bucate la cel mai inalt nivel. Alaturi de acesta este o echipa dedicata si pregatita dupa cele mai exigente cerinte. Preparatele „Le Consul“ sunt inspirate de bucataria frantuzeasca, despre care Chef Mihai Irimia sustine ca e caracterizata de respectul si iubirea fata de produse. „Ca să fii un chef desăvârșit, trebuie să fii riguros, să ai simțul detaliului și al lucrului bine făcut. Drumul este lung, de aceea îți mai trebuie și nervi solizi. În filosofia bucătarului francez există întotdeauna un raport strâns între tradiţie şi teritoriu. Prin tradiţie mă refer la cunoştinţe şi obiceiuri transmise din generaţie în generaţie, iar când zic teritoriu mă refer la produsele locale, specifice acelei zone. Un chef bucătar este un artist, care are o viziune şi vrea să transmită un mesaj, să creeze o emoţie, să renască o amintire sau, pur şi simplu, să ofere un moment de bucurie. Pe scurt, e o persoană care se hrăneşte din momentele de fericire livrate celorlalţi, în ciuda eforturilor şi sacrificiilor pe care le face pentru a realiza acest lucru“, a declarat Chef Mihai Irimia.

In cadrul cinei i-am cunoscut si pe fondatorii restaurantului: Jean-Philippe Guilbert-Lassagne si Patrick André Hofman. Cei doi cunosc Romania de peste 20 de ani si o vad drept o tara in plina evolutie. Ei au observat ca oamenii din capitala sunt din ce in ce mai interesati de bucataria premium si decizia de a deschide acest restaurant a venit pe fondul nevoii bucurestenilor de a avea locatii rafinate pe segmentul fine dining. „România este fascinantă, iar bucătăria ei nu face excepție. Știm însă că țara aceasta, și în special orașul București, a împrumutat foarte mult din stilul și rafinamentul capitalei Franței, de unde și vechiul supranume «micul Paris». Noi am vrut să transformăm în realitate această denumire și darul nostru pentru oameni este «Le Consul». Nu ne oprim însă aici. Odată cu venirea primăverii vor fi operate câteva schimbări în meniu, vrem să ne menținem mereu la cea mai înaltă cotă a bucătăriei și gustului. În același timp, ne dorim să dezvoltăm conceptul Haute Patisserie prin deschiderea unor mici unități, de tip boutique, unde produsele noastre de patiserie fină să fie accesibile tuturor“, a declarat Jean-Philippe Guilbert-Lassagne, co-fondator Le Consul.

„Va fi un an plin pentru noi. Strategia noastră cu «Le Consul» începe cu o consolidare a renumelui pe segmentul fine dining bucureștean și impunerea în această arie culinară. Totodată, vom valorifica versatilitatea spațiului și plănuim organizarea mai multor evenimente speciale prin colaborarea cu diferite companii. Prin încrederea pe care o au clienții în acest restaurant vrem să îl dezvoltăm într-un spațiu a tot ceea ce este nou și rafinat. Noi venim cu bucătăria și cu talentul lui Mihai“, a adăugat Patrick André Hofman, co-fondator Le Consul.

Despre „Le Consul“

Restaurantul „Le Consul“ este un spatiu care imbina conceptele Haute Cuisine, Haute Patisserie și Haute Coiffure pentru o experienta culinara si senzoriala desavarsite. Particularitatile rafinate ale bucatariei franțuzesti sunt reproduse cu maiestrie in Bucuresti de Chef Mihai Irimia, iar localizarea restaurantului într-un fost palat aduce nuante istorice pentru pranz sau cina.

Meniul este un mix de gusturi marine si continentale intr-o calatorie initiatica prin arta culinara traditionala. O experienta aparte este si meniul de deserturi, unde se impletesc numeroase arome, ingrediente si preparate unicat. Nu in ultimul rand, pentru cei grabiti, trecerea prin boutique le ofera posibilitatea de a testa patiseria fina, precum si produse servite, de regula, in restaurant.

Mai multe informatii despre „Le Consul“ pot fi regasite pe site-ul oficial. Conturile de Facebook si Instagram ii asigura pe clienti ca sunt mereu la curent cu tot ce-i nou in meniul restaurantului.

Comments

comments