Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Friday

3

May 2013

8

COMMENTS

Outfit post: sailor in the city.

Written by , Posted in blog de moda barbati, pantaloni rosii barbati, pantofi de yachting, streetstyle barbati romania 2013, tendinte primavara vara 2013 barbati

Pentru EA, vara. Pentru că în sfârșit e aici…

Și pentru că e în sfârșit aici, să profităm MAXIM, zic!
😀
Azi vreau să vă prezint ținuta pe care am purtat-o la începutul săptămânii și pe care am compus-o pornind de la pantofii de yachting pe care abia i-am scos de la naftalină.
Pantofii de yachting (cunoscuți la noi și sub numele de mocasini) sau boat shoes au fost inventați în forma foarte asemănătoare cu cea de azi, la jumătatea anilor 1900 de către  Paul Sperry. Inspirat de către câinele lui care umbla ușor pe gheață datorită canaliculelor de pe labă, el și-a cioplit talpa de cauciuc a pantofilor și astfel a descoperit un avantaj al acestui material și implicit al texturii: anti-alunecarea. Astfel, după încercări repetate Paul a ajuns la o rețetă extrem de pragmatică a pantofului de barcă: talpă din cauciuc crestat și pânză sau piele care respinge apa. Au devenit în scurt timp un reper al marinarilor de pretutindeni și au fost preluați de stradă mult mai târziu.
Ușor stilizați, pantofi de yachting au ajuns în moda străzii începând cu anii 80, iar azi sunt considerați CLASICI AI GARDEROBEI BĂRBĂTEȘTI.
Eu am ales un model în trei nuanțe alb+bleumarin+roșu pentru a putea fi mai versatil. 
I-am purtat cu un pantalon din denim roșu, cămașă albastră în dungi și o geantă bleumarin. Cureaua am asortat-o la sireturile pantofilor.  😛
Pantofi – Clujana, Cămașă și curea – C&A, 
Pantaloni – Bershka, Geantă – Zara.
Thanks for the pics: Marius V.

Comments

comments

8 Comments