Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Sunday

29

September 2013

3

COMMENTS

RFTB – Salonul Profesionist al Industriei Modei editia a 3a.

Written by , Posted in Events

V-am promis zilele trecute că de îndată ce se încheie RFTB- Salonul Profesionist al Industriei Modei, am să vă fac o scurtă receenzie despre eveniment. Am revenit în sfârşit cu detalii şi informaţii din culisele singurei expoziţii dedicată industriilor  modei din România.

Despre RFTB numai de bine! Pe lângă faptul că s-au realizat câteva contractări între buyeri şi producători autohtoni, în cadrul salonului profesionist au avut loc diverse workshop-uri pe teme strâns legate de industria modei, dar şi prezentări ale marilor şcoli de design din România.

Am reuşit să ajung la workshopul susţinut de Mirela Bucovincean (owner al Molecule F) despre moda online, unde aceasta a punctat un aspect extrem de important al modei în online: “Provocarea în online stă în creativitatea şi interactivitatea pe care le oferă web-ul. Comunicarea , în special pe social media, se deosebeşte de marketingul tradiţional prin interacţiune dinamică, feedback de la consumatori, angajament. Brandurile pot dezvolta strategii de marketing cu potenţial de fidelizare a consumatorilor şi menţinere a imaginii pozitive a brandului…”

Expozanţii au fost şi ei la înălţime, cu standuri extrem de ingenioase şi reprezentative pentru produsele lor. Spre exemplu, absolvenţii Galei UAD Cluj au expus într-un stand de 100 m2 personalizat cu banda adezivă Gala UAD Cluj (vezi foto 2,3), Jolidon a venit la salonul RFTB cu peste 15 manechini şi colecţia de catwalk “Ultalingerie” prezentată în cadrul salonului specializat de la Paris, Universitatea de Vest Timişoara a fost şi ea reprezentată de un număr mare de absolvenţi ai secţiei de design.

Prezentările de modă care au avut loc în cadrul salonului RFTB au reprezentat un punct de atracţie major, ele surprinzând colecţiile Primăvară-Vară 2014 ale expozanţilor: Raluca Popa – Atelier 173, Diana Flore, Jolidon, Traşkin, Emina Stoianovici dar şi alţii. 

Credit foto: Sebastian Florea.

Printre expozanţi sau numărat şi: UNArte Bucureşti, Lena Criveanu, Alina Botea, Alina Morar, Anca Sarca, Molecule F, WM Designer Store, Brother Romania,  Adalin Satu Mare, Baroko Ţesături, Dorobanţul SA + Florin Dobre, Prym Fashion şi mulţi alţii.

Comments

comments

3 Comments

  1. Dan
  2. Anonymous