Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

6

February 2014

3

COMMENTS

RoboCop – supereroul copilariei mele.

Written by , Posted in Events, Uncategorized

RoboCop 1

Dupa cum probabil stiti deja de pe Facebook, aseara am avut placerea sa particip la avanpremiera filmului Robocop la IMAX. Am fost extrem de bucuros sa-mi redescopar unul dintre super-eroii copilariei si trebuie sa recunosc ca m-a recucerit definitiv.

Cunosteam in repere generale povestea omului-de-tinichea (cine nu stie de RoboCop, daaa?) , insa am vizionat trailer-ul filmului odata cu primirea invitatiei pentru ca , sincer sa fiu, uitasem deja actiunea. Stiam ca agentul de politie Murphy a suferit un accident si un om de stiinta l-a salvat transformandu-l in jumatate om – jumatate robot.

Ca de… eram copil cand filmul si isteria Robocop acapara Romania. Imi amintesc ca eram undeva printr-a intaia cand colectionam impreuna cu fratii mei autocolantele din guma de mestecat si le lipeam pe usile de la dulapuri spre disperarea mamei.

Dincolo de actiunea antrenanta si efectele speciale, mi-a placut filmul si datorita lectiilor de stil si de marketing pe care Samuel L. Jackson (in rolul lui Pat Novak) si Michael Keaton (in rolul owner-ului OmniCorp)  ni le-a dat.

Nu va mai spun nimic, va invit din 7 Februarie in cinematografe pentru un film care sunt sigur va va capta atentia si va va pune niste semne de intrebare.

Puteti viziona trailer-ul AICI.

ROBO2 ROBO 3ROBO4 ROBO5 ROBO6

DESPRE FILM:

Dupa mai bine de 25 de ani de la lansarea peliculei Robocop (1987) , Sony Pictures lanseaza remake-ul celebrului super-erou in pielea talentatului actor Joel Kinnaman si sub regia lui Jose Padilha.

Actiunea RoboCop (2014) se desfasoara in America anului 2028 in care folosirea dronelor si a robotilor in scop justitiar sunt interzise prin lege. Desi la nivel mondial robotii de lupta produsi de OmniCorp sunt folositi de mai multi ani, americanii refuza sa abroge legea.

Punctul de vedere al legislativului SUA se schimba atunci cand ofiterul de politie Alex Murphy din Detroit este salvat de catre corporatia Omnicorp, care vede in nefericitul accident al lui Alex o sansa: aceea de a construi un ofiter de politie parte-om parte-robot.

RoboCop 6

 Imagini din curtoazia CineForum Romania.

1888539_700778106628869_913487235_n

FOLLOM ME on :

InstagramTWlttertumblr

Comments

comments

3 Comments