Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Monday

4

April 2011

11

COMMENTS

Romanian H&M Experience.

Written by , Posted in Uncategorized

Dacă tot s-a făcut atâta vâlvă pe venirea suedezilor de la H&M în ţara noastră , ca mare “fashionist” nu puteam rata o sesiune de shopping la noi în ţară .

Am mai fost la cumpărături la H&M în Italia şi mi-a plăcut extrem de mult , m-au câştigat de la bun început ca fan al brand-ului . Chiar dacă nu am fost la deschiderea VIP din data de 25 Martie  J  şi nici la celelalte inaugurări din 26 , 27 şi respectiv 31 Martie , în 1 Aprilie ( şi nu , nu e păcăleală ) am poposit şi eu împreună cu iubita mea în magazinul din Unirea Shopping Center Bucureşti . Prima impresie : WOW , ce multă lume ! Trecând peste impasul aglomerării pe metru pătrat , am început să căutăm produsele din Wish-List-ul virtual pe care ni l-am făcut de acasă ( cu produsele prezentate pe www.hm.com.ro ) şi…binenţeles că nu am găsit decât două item-uri din cele peste 10 pe care ni le doream neapărat! L Ce să faci? Ne-am consolat cu ideea că alţii au fost mai rapizi şi mai norocoşi decât noi , şi am căutat în continuare piese care să fie pe gustul nostru , şi care să reprezinte item-uri cheie pentru sezonul Primăvară/Vară . Am găsit lucruri foarte frumoase , accesorii la preţuri super accesibile şi nu în ultimul rând am găsit MODĂ la un preţ foarte bun . După shopping-ul de la Unirea am plecat la H&M AFI Palace şi mai apoi la Băneasa Shopping City . Aşadar le-am analizat pe toate , am cumpărat de la toate şi am concluzionat următoarele :

Despre produse şi preţuri : o mare mirare pentru mine a fost că nu găsesti exact aceaşi marfă în toate cele 3 magazine din Bucureşti . Adică în magazinul din Unirea ai mai mari şanse să găseşti mai multe haine şi accesorii de femei decât în AFI Cotroceni , în Băneasa mai multe lucruri pentru bărbaţi etc… Un minus în ceea ce priveşte produsele este diferenţa de preţ de la un produs la altul ( mă refer la acelaşi produs doar că altă culoare ) sau de la cele prezentate pe site-ul lor oficial şi magazine .
Despre modul de prezentare al produselor , despre Visual Merchandising , despre vitrine – numai de bine : manechini cu poziţii hiper-realiste , combinaţii extrem de fashion şi accesorii de mobilier foarte moderne . Şi nu e de mirare , am înţeles că au o “armată” de oameni care se ocupă de Visual – undeva între 5 şi 7 oameni pe magazin care fac doar aranjamente şi combinaţii foarte atrăgătoare . Un mare plus pentru ei că au înţeles că în primul rând imaginea este cea care vinde . 
Despre angajaţi : foarte drăguţi cu toţii – te salută la intrare , la cabine , pe sală şi bineînţeles la case . În plus te şi întreabă dacă te pot ajuta cu ceva . Un mare minus pentru cei de la case – se mişcă foarte lent şi sunt destul de crispaţi .
Despre promovarea brand-ului : nu trebuie să fii student la comunicare şi relaţii publice, (ca mine 😛 ),  ca să îţi dai seama că au investit enorm în publicitate . Promovare outdoor foarte agresivă : pe clădiri , în staţiile de autobuz , la metrou ( staţia de metrou Piaţa Unirii – care duce la unul din magazinele lor – este împînzită de bannere si afişe în proporţie de 90% ) ; pe lângă asta machetele de presă , publicitatea la TV , online … Au acaparat toate mediile de advertising posibile cu slogane precum: “Aşteptarea a luat sfârşit .” , “Suntem în sfârşit aici!” , “Oraşul tău este pe cale să se schimbe.” , “Stil incredibil , preţuri accesibile.” etc. Bravo lor !

Comments

comments

11 Comments

  1. Anonymous
  2. Anonymous
  3. Anonymous
  4. Anonymous