Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

13

August 2015

2

COMMENTS

Southpaw / Lovitura de stanga

Written by , Posted in Events

Afis_Southpaw-Lovitura-de-stanga

Dupa o perioada lunga in care am evitat sa vizionez filme de actiune (violente) la cinema, am fost aseara la avanpremiera filmului “Southpaw – Lovitura de stanga” .

Am fost in familie, la Cinema City AFI Palace si am avut norocul sa stam pe aceste doua locuri… simpatice. Pelicula a debutat oarecum fara prea multe promisiuni de succes, insa dupa vreo 20 de minute ne-a crescut adrenalina, ne-am agitat si am varsat si o lacrima la niste scene mai sensibile. Sa va spun: Jake Gyllenhaal, aka campionul la box Billy Hope, isi exersează „Lovitura de stanga” in cel mai recent film al sau.

Boxerul Billy Hope pare ca le are pe toate: o cariera impresionanta, o sotie frumoasa si iubitoare (Rachel McAdams), o fiica adorabila (Oona Laurence) si un stil de viata luxos. Insa cand tragedia ii loveste familia, iar managerul si prietenul lui de-o viata (Curtis „50 Cent” Jackson) il părăseşte, Hope ajunge in cea mai grea situatie din viata sa. In acel moment, ii cere ajutorul unui salvator improbabil, de la o sala de box de cartier: Tick Willis (Forest Whitaker, premiat cu Oscar), un luptator pensionat, care acum ii antrenează pe cei mai duri boxeri amatori din oras. Cu viitorul sau depinzand de indrumarea si tenacitatea lui Tick, Billy intra in cea mai grea lupta a vietii sale, in vreme ce se straduieste din rasputeri sa fie iertat si sa recastige increderea celor pe care ii iubeste.

Un film presarat cu momente extrem de reprezentative pentru societatea moderna, pentru viata sportivilor de performanta si nu numai. M-a uimit felul in care J. Gyllenhall a evoluat din punct de vedere fizic si am aflat ca abordarea rolului din „Southpaw” a fost similara cu modul în care isi pregateste toate rolurile, cautand sa devina personajul, mai degrabă decat sa-l joace: „Dupa un timp, incepi sa percepi moleculele lumii în care esti. Imi place mult sa fac anumite lucruri inconstinent ca actor, iar asta ia timp. Cand joci un personaj si esti suficient de prezent in lumea sa, porti cu tine moleculele acelui lucru.” Parcursul lui Gyllenhaal spre a intruchipa personajul nu s-a oprit la nivelul fizic. Pentru actor, precum si pentru regizorul Antoine Fuqua, a patrunde in mintea unui boxer si a-i întelege mentalitatea a fost la fel de important pentru a face dreptate scenariului si rolului. „Multi oameni cred ca totul tine de latura fizica atunci cand e vorba despre box. Insa din punct de vedere mental, trebuie sa te pregatesti ca pentru o lupta adevărata, sa iesi in ring si sa fi capabil sa stabilesti un stil diferit pentru fiecare meci”, explica faimosul antrenor si coregraf de lupte Terry Claybon.

Alaturi de antrenamentele extenuante, a existat si o imersare in lumea luptatorilor, care a fost cheia pentru ca Billy Hope să prinda viata pe ecran, actorul petrecandu-si tot timpul in sala de forta, inconjurat de profesionisti, si langa ringul de box, observand meci dupa meci si chiar vizitand sala de antrenament a campionului mondial Floyd Mayweather. „Corpul va functiona atat cat o face si mintea”, afirma Gyllenhaal.

Cam atat, va invit sa mergeti la film incepand de maine, 14 August. Astept impresii. 😉

In the Madison Square Garden dressing room, BIlly prepares for his fight against Darius Jones, Maureen inspires and soothes her husband the boxer.  JG, RM

11846531_815830341866202_3085252665741341527_n

* Filmul „Southpaw: Lovitura de stanga” este distribuit de Forum Film Romania si va avea premiera pe 14 august 2015.

Comments

comments

2 Comments