Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Sunday

17

February 2013

2

COMMENTS

Tendinţe Primăvară/Vară 2013: bărbaţi (I) .

Written by , Posted in Alexander McQueen, burberry prorsum, costume national, dolce gabbana, ermenegildo zegna, moda barbati 2013, tendinte moda barbati 2013, tendinte primavara vara 2013 barbati

Dat fiind faptul că au început deja să apară primele semne că primăvara aceea pe care toţi o aşteaptă este pe drum şi mai ales pentru că în magazine au intrat în forţă noile colecţii Primăvară/Vară 2013, încep de azi seria de articole cu tendinţele pentru sezonul următor. La masculin.
Este de prisos să menţionez că veţi fi bombardaţi de o sumedenie de plăceri vizuale, de un număr şi mai mare de trenduri noi, şi în acelaşi timp veţi sesiza cu siguranţă că multe articole vă vor părea familiare. De ce? Pentru că-n modă “toate-s vechi şi noi sunt toate” – căci încă nu a reinventat nimeni roata, pantalonul sau aţa de cusut, cel mult au revoluţionat felul în care pot fi folosite.
Acestea fiind spuse, vă invit să urmăriţi o scurtă sinteză a ceea ce va fi vara lui 2013 în materie de vestimentaţie masculină, cu mici descrieri a celor mai importante colecţii ale sezonului şi cu accent pe ce e nou, de unde provine, cum să-l porţi şi de ce merită abordat.  😉
Alexander McQueen – “Male vanity” a fost numele pe care Sarah Burton l-a ales pentru colecţia de P/V 2013 care, spre surprinderea criticilor (şi numai) , este una extrem de bine ancorată în realitate, purtabilă şi foarte grafică.
Având ca referinţe personajul de ficţiune a lui O. Wilde, Dorian Gray dar şi filmul lui L. Visconti “Death in Venice” , designerul a creat ţinute clasice care au accentul specific al brandului Alexander McQueen în detalii: costumul alb la două rânduri de nasturi accesorizat cu o floare pe rever, tuxedo-ul din material metalizat realizat parcă din petice, jacheta “bomber” din mătase imprimată digital şamd.
Culori: bej, gri deschis, bleumarin, auriu, argintiu. Piese cheie: florile pentru rever.

Burberry Prorsum – celebra casă londoneză a mizat în acest sezon pe stilul clasic britanic, reinventat doar prin prisma materialelor şi al stylingului: costume clasice purtate cu cămăşi din mătase metalizată, sandale din piele în culori neon purtate cu şosete negre, pelerine de ploaie în culori electrice asortate la genţile supradimensionate din texturi strălucitoare. O colecţie veselă, masculină şi plină de elemente catchy.
Cromatica: khaki, bleumarin, gri, verde, galben, albastru, turcoaz. Piesa IT: sandalele metalizate.  

Costume National – gândită pentru bărbatul urban călător în propriu-i univers (fie el format din oraşul în care trăieşte ori locurile pe care le explorează), colecţia CNC intitulată “New wave safari” abundă de piese vestimentare grele din punct de vedere stilistic: sacouri din mătase cu revere asimetrice, pantaloni cu imprimeuri alb-negru, bomber-jacket cu decupaje laser, port I-pad-uri din piele metalizată sau pantaloni scurţi din piele. 
Cromatic-compactă şi redusă la nuanţe foarte light de alb prăfuit, bleu şi negru-cărbune. 

 

Dolce&Gabanna – clişeatică deja,casa nu se dezlipeşte deloc de originile celor doi designeri şi readuce în prim-plan Sicilia arhetipală. Apelând la bărbaţi şi tineri din Sicilia (nu la modele profesioniste), cuplul D.D. & S.G. reuşeste să transmită mesajul colecţiei foarte bine şi să surprindă spiritul liber al mediteranei: cămăşi imprimate, sacouri şi pantaloni din in, maiouri mulate, dungi orizontale şi o explozie de culori. 
Stylingul spune povestea Siciliei anilor 50, atunci când bărbaţilor le era mai mult decât suficient să pună pe ei o cămaşă imprimată şi o pereche de pantaloni baggy pe care-i strângeau bine-n talie cu o curea (căci probabil au fost ai fratelui sau tatălui lor), pentru a fi masculini şi a se bucura de soare. 
Culori: gri, portocaliu, albastru, roşu, bleu. Piesa cheie: cureaua îngustă.


Ermenegildo Zegna – a lansat în acest sezon proiectul ZegnaSilk, ocazie pentru care întreaga colecţie masculină a fost dedicată acestei minuntate ţesături. Sub formă pură, sau în tricotaje lejere cu amestec de in sau bumbac, mătasea a stat la baza fiecărei piese din colecţie, trasând astfel linia extrem de fină şi exclusivistă a brandului.
Tricouri polo cu mânecă scurtă, cămăşi sau costume – toate din mătase, jocuri de imprimeuri şi detalii, amestecuri de fibre preţioase (mătase cu in irlandez) fac din colecţia EZ soluţia clară şi uşor de abordat de către orice bărbat.
Paleta cromatică: fildeş, bej, nisipiu, cărămiziu, turcoaz . Accesoriul cheie: mocasinii cu ciucure.


 
Va urma… 
Care dintre colecţii e preferata ta? 


Comments

comments

2 Comments