Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

20

October 2011

12

COMMENTS

Tendinţe Toamnă/Iarnă 2011-2012 : 5 piese must-have pentru bărbaţi !

Written by , Posted in desert boots, imprimeul fair isle, imprimeul jacquard, jacheta aviator, must have iarna 2012 barbati, must have toamna 2011 barbati, ochelarii fake, pantaloni tur lasat barbati

Pentru acest sezon , în urma unui research aprofundat în marile magazine de fashion dar şi prin prisma celor văzute în show-urile de modă , cele 5 piese indispensabile unui bărbat care se respectă sunt :

– Jacheta Aviator sau „Leslie Leroy Irvin” (denumirea vine de la numele inventatorului – aviatorul care a inventat şi paraşuta) .( Sursa foto : www.zara.com )

La origini această jachetă a fost creată din blană de oaie şi deservea aviatorii în timpul zborului în perioada celui de-al II-lea Război Mondial.  Popularizarea aviatorilor şi prezentarea lor ca adevaraţi eroi , a făcut ca această jachetă să fie cerută de către oamenii de rând şi fabricată în serie din anul 1979 .Variantele întâlnite azi diferă puţin de original ca materiale (blană de oaie /piele îmlănită sintetic/piele ecologică/fâş ) ,croi (clasic/cambrat) şi detalii ( guler normal , rever , catarame , patent etc. ) , însă poartă aceaşi denumire de jachetă aviator .

Găsiţi astfel de jachete la Zara la 399 RON (piele ecologică) , la Takko la 129 RON (sintetic) , la C&A de la 299 RON (piele naturală îmblănită) , la Bershka (piele ecologică) , la H&M la 159 RON (fâş ) .

– Ghetele „Desert Boots” (cu istorie şi ele ca şi jacheta amintită) 
( Sursa foto : www.zara.com )

Au fost lansate spre producţie în anii 50 de către Nathan Clarks , acesta inspirându-se din încălţămintea soldaţilor americani aflaţi în misiune în zonele deşertice . Caracteristica principală este materialul din care sunt realizate ( pielea întoarsă ) dar şi lipsa de cusături de pe suprafaţa bombeului şi a caputei .(partea frontală a ghetei) . Le recomand în culori precum : cognac , gri , maro sau bleumarin .

Găsiţi „Desert Boots” la Zara (de la 279 RON) , Clujana ( de la 199 RON) , H&M  (la 159 RON ) , Benvenutti (de la 269 RON) .

– Imprimeul Jaqcuard ( e cunoscut şi sub numele de imprimeu nordic) sau imprimeul Fair Isle 
( Sursa foto : www.hm.com )

Fie că este vorba de pulovere , cardigane , fulare sau căciuli , piesele cu imprimeu Jacquard/Fair Isle sunt versatile , se asortează uşor şi dau un aer „Oldies but goldies” purtătorului .
Item-uri cu imprimeu Jacquard şi Fair Isle găsiţi la C&A ( Căciuli de la 24,90 RON , Mânuşi de la 24,90 RON , Fulare de la 49,90 RON ) , la H&M (Căciuli de la 24,90 RON , Fulare de la 89,90 RON , Pulovere de la 99 RON , Cardigane de la 129 RON ) , Zara ( Căciuli de la 59,90 RON , Pulovere de la 199 RON , Cardigane de la 229 RON ) .

– Pantalonii cu turul lăsat ( Low Rise Pants / Wide Trousers ) 
( Sursa foto : www.hm.com )

Nu mă refer aici la „blugii” de rapper ci la pantalonii Chinos , casual sau chiar de costum . Au făcut furori în show-ul celor de la D&G şi marii retail-eri au considerat că trebuie aduşi pe piaţă . Purtaţi la teneşi , ghete Desert Boots sau pantofi , cu siguranţă veţi capta atenţia. Nuanţe recomandate : camel , mustard , burgundy .

Se găsesc la : Bershka ( de la 109 RON ) , la H&M ( de la 129 RON ) , Zara ( de la 189 RON ) .

– Ochelarii „Fake” (sau cu lentile transparente)
( Sursa foto : www.zara.com )
Ştiu : i-au contestat mulţi , e un trend deja expirat blahblah însă „se ţine bine” .Dovada? Sunt prezenţi pe rafturile magazinelor . Fie că optezi pentru clasici Reader pe negru , fie că alegi un model mai îndrăzneţ ( viu colorat sau cu imprimeu leopard ) cu siguranţă vei fi văzut cu alţi ochi .

Ochelari cu lentile transparente găsiţi la : C&A (19,90 RON ) , H&M ( 29,90 RON) Bershka (49,90 RON ) , Zara ( 99 RON ) .


În concluzie : aceste piese pot fi purtate împreună, dar se pot crea şi alte outfit-uri pornind de la ele. Fiţi creativi şi în trend!
Tu la ce ai purta aceste piese?


Happy fashionistic F/W season!

Comments

comments

12 Comments

  1. Anonymous
  2. Anonymous