Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Saturday

7

September 2013

4

COMMENTS

Tendințe Toamna/Iarna 2013-2014: Dolce & Gabanna.

Written by , Posted in Trends

Povestea colecției Dolce&Gabbana Toamnă/Iarnă 2013-2014 este din nou strâns legată de originile celor 2 designeri, iar pentru ca această să fie transmisă cât se poate de bine brandul a apelat la “modele de ocazie” .

Show-ul  a adus pe catwalk 82 de bărbați băștinași, cărora echipa brandului le-a făcut casting direct pe străzile Siciliei – sursa de inspirație a colecției.

Mai mult decât atât, colecția s-ar putea rezuma la 3 cuvinte cheie, care descriu de altfel și micile comunități de sicilieni din peninsulă: tradiție, devotament, religie. Cum pot fi acestea expuse într-o colecție vestimentară pentru bărbați? Prin materiale clasice, broderii specifice Siciliei, siluete care amintesc de costumele bunicilor sau prin aplicațiile de icoane direct pe topuri sau pulovere.

  

Dacă criticii au apreciat această colecție, iar buyerii au considerat-o una dintre cele mai influente ale sezonului și noi trebuie să reținem că:
– tweedul în nuanțe de gri, poplinul și brocardul sunt un must.
– pentru seară e musai să purtăm catifea roială.
– trebuie să avem in garderobă măcar o piesă brodată sau imprimată cu motive florale (ca cele de mai jos).

Dacă show-ul a arătat mai mult decât îndrăzneț, priviți campania publicitară (deja clișeu pentru casa de modă italiană) , în care este reprodus tabloul familiei siciliene în curtea unei mănăstiri:

 Sursele foto: www.style.com  și www.dolcegabbana.com .

Comments

comments

4 Comments