Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Friday

26

September 2014

7

COMMENTS

The art of giving a compliment

Written by , Posted in Looks

_DSC_0503m - Copy

Nu putine sunt cazurile in care un barbat face complimente unei femei. Asa e frumos, ase e cavaleresc si asa procedeaza un adevarat gentlemen. Chiar si cel urban. Insa, cat de des primesc barbatii complimente? Va marturisesc ca aseara am avut o revelatie…

Nu stiu altii, dar eu nu am sa neg ca mi se intampla des sa primesc complimente. Desigur, de cele mai multe ori sunt pentru combinatiile stilistice pe care le port (ma laud), dar tot complimente sunt si ma fac sa ma simt bine.

Dincolo de aceste aprecieri “plastice”, din punctul meu de vedere un adevarat compliment trebuie sa patrunda dincolo de ambalaj. Poate sunt putin old-school sau poate ca aprecierile de genul “ce frumos esti imbracat” au ajuns un derizoriu in cotidianul lui 2014, dar intamplarea de aseara m-a pus pe ganduri si mai mult.

Se face ca am primit unul dintre cele mai frumoase complimente in-a-while. Desi tinuta a ajutat in tot procesul, nu ea a fost obiectul complimentului, ci eu. Complimentul a venit de la o doamna “jos palaria” cu o cariera si o experienta la care sper sa ajung si eu intr-o zi. Nu am sa reproduc complimentul (sunt egoist, vreau sa ma bucur doar eu) doar va spun ca ajuns direct la tinta si m-a facut sa-mi regandesc modul in care fac complimente.

Nu stiu daca exista o carte pe aceasta tema, dar cred ca ar fi foarte utila in zilele noastre. Nu vreau sa dau sfaturi in ale “socializing-ului”, insa am convingerea ca persoanele cu care interactionezi trebuie sa fie complimentate original, sincer si mai ales dezinteresat pentru a crea o experienta memorabila.

Cam atat despre cum sa faci complimente. Lectia numarul 2, soon…

_DSC_0493m - Copy _DSC_0496m - Copy _DSC_0510m - Copy _DSC_0514m - Copy_DSC_0502m - Copy _DSC_0552m - CopyC&A shirt, blazer & pin, CLOCKHOUSE jeans, ZARA shoes, belt & bag,

© Magda Gheorghe

 

Comments

comments

7 Comments