Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Monday

3

February 2014

10

COMMENTS

The clubber

Written by , Posted in Looks, Uncategorized

DSC_0063

Si nu e deloc vorba despre club, dans sau alte asocieri pe care le-ati putea face cuvantului clubber. Titlul a venit oarecum firesc, daca priviti putin camasa. Sau mai exact gulerul camasii.

Sa va spun… Acest tip de camasa, numita generic Club collar shirt dateaza de undeva de la jumatatea anilor 1800 , cand la prestigiosul colegiu englez Eton College conducerea a hotarat inventarea unei camasi-uniforma care sa se diferentieze clar de cele ale celorlalte scoli din zona. Sa devina oarecum un simbol original, exclusivist si al lor.  

Club collar shirt insa, si-a castigat notorietatea in 1950 odata cu boom-ul economic, (sfarsitul Celui De-al Doilea Razboi Mondial) barbatii punand din ce in ce mai mult accent pe felul in care se imbraca.

Camasa cu guler “club” a revenit in actualitate odata cu isteria produsa de serialul TV Mad Men (2007) , acest aspect propulsand-o intre clasicele garderobei masculine de azi. Se incadreaza perfect in categoria camasilor business-casual, caci poate fi purtata atat la un costum cat si la o tinuta mai lejera.

Eu am ales ca acestei camasi TRASHNESS din bumbac Oxford sa-i asociez o cravata tricotata si o pereche de pantaloni chinos bleumarin, dintr-o textura putin mai fina si o jacheta cu insertii. Ce a iesit?  O tinuta relaxata, potrivita pentru  un casual-friday sau o iesire in oras cu prietenii.


DSC_0087 - Copy

DSC_0081 - Copy DSC_0083 - Copy

DSC_0075 - Copy

TRASHNESS Shirt (HERE) , Terranova tie, Bershka belt, vintage watch, Zara jacket, trousers & shoes, SIX bracelets.

© Andrei Mocanu  @  Fratelli Espresso Bar.

P.S. Monograma cu logoul brandului e maxima.

Comments

comments

10 Comments

    • Emanuel Iuhas
  1. Alin
  2. Dan
  3. Place
    • Emanuel Iuhas