Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

5

April 2018

0

COMMENTS

The Empty Shop

Written by , Posted in Events

Ieri seara, dupa ce am terminat programul de la birou si am facut o vizita la North Barbershop, am avut bucuria sa particip la un eveniment de inaugurare al celui mai misto magazin vazut in ultima perioada!

Promenada a deschis „The Empty Shop” – un concept diferit de magazin, in care clientii si vizitatorii mall-ului sunt invitati nu pentru shopping, ci pentru a umple rafturile si standurile cu haine pe care nu le mai poarta, pentru a fi donate unor familii cu posibilitati materiale reduse. Proiectul se deruleaza in parteneriat cu organizatia non-profit „Let’s do it, Romania!” care se va ocupa de partea logistica a campaniei, pentru ca hainele sa ajunga unde trebuie.

Articolele vestimentare odata colectate, vor fi sortate cu ajutorul a 50 de voluntari „Let’s Get Green!”, apoi  curatate, improspatate si livrate unui numar de 1000 de familii din judetele Maramures, Neamt, Iasi, Constanta, Targu Jiu, Calarasi si Ialomita. Aceste familii fac parte din comunitati in care riscul de abandon scolar datorat lipsei unor bunuri materiale de baza, cum ar fi hrana sau imbracamintea pentru copiii este foarte ridicat. Conform celor mai recente date Eurostat, Romania este a treia tara europeana cu cea mai mare rata a abandonului scolar, de 18,5%, dupa Malta si Spania. In acelasi timp, Romania detine cel mai mare procent de copii saraci (grupa de varsta 0-17ani) din Europa care atrage dupa sine riscul excluderii sociale.

Magazinul The Empty Shop este amplasat la nivelul 0 al mall-ului Promenada Bucuresti si este deschis de azi si pana pe 18 aprilie, in intervalul orar 10.00 – 22.00. Totodata, pentru cei din afara Bucurestiului care vor sa doneze haine de femei, barbati sau copii (orice varsta), s-au deschis puncte de colectare (gen cutii branded TheEmptyShop) si in alte mall-uri din tara: City Park Constanta, Shopping City Timisoara, Shopping City Galati, Braila Mall, Shopping City Piatra Neamt, Ploiesti Shopping City, Shopping City Deva, Aurora Shopping Mall Buzau, Shopping City Targu Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Ramnicu Valcea, Shopping City Sibiu. Mai tre sa stiti ca magazinul (si punctele de colectare din tara) este dedicat exclusiv colectarii de imbracaminte. Nu se accepta accesorii, incaltaminte sau jucarii!

Va invit sa faceti curatenia de primavara in sifoniere si sa donati si voi cateva haine pe care nu le purtati! Cu totii avem, sunt sigur de asta!

Ceilalti partenerii Promenada Mall in acest proiect sunt Ariel si Lenor (care vor curata hainele) și C&A (care a pus la dispozitie mobilierul/garderobele si manechinii din The Empty Shop).

Despre Promenada

Promenada reinventeaza experienta cumparaturilor si a divertismentului, adresandu-se unui public cu un stil de viata contemporan, aflat in continua cautare de surse de inspiratie si de creativitate. Centrul comercial este situat in Calea Floreasca 246B, in imediata vecinatate a statiei de metrou Aurel Vlaicu. Promenada este un reper in viata urbana a orasului printr-un design avangardist, care include terasa verde, inspirata de gradinile japoneze, unde vizitatorii se pot relaxa, bucurandu-se vara de proiectii de film, spectacole de teatru sau concerte si iarna de un patinoar in aer liber, dar si un mix de chiriasi care satisface asteptarile unui public tot mai exigent. La finalul anului 2014, mall-ul Promenada a intrat in portofoliul NEPI Rockcastle, cel mai mare investitor comercial din Europa Centrala si de Est.

Despre “Let`s Do It, Romania!“

Let`s Do It, Romania! este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana in prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1.400.000 de voluntari in actiuni de curatenie nationala si peste 50.000 de elevi si parinti in proiecte de educatie ecologica. Peste 430 de zone cu deseuri au fost curatate prin intermediul aplicatiei “Let`s Do It, Romania!”, care a fost descarcata gratuit de aproximativ 8.300 de voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“.

Comments

comments