Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Wednesday

25

September 2013

10

COMMENTS

THE TIE.

Written by , Posted in Looks

Deşi sunt colecţionar de cravate, recent am sesizat că nu am discutat mai deloc despre acest accesoriu atât de masculin şi la îndemâna oricărui. Poate pentru că nu le port suficient de des sau poate datorită faptului că încă nu mă simt pregătit să le introduc mai frecvent în ţinutele cotidiene.

Istoria cravatei ne arată că ea datează încă din Antichitate, egiptenii fiind primii care au purtat în jurul gâtului bucăţi dreptunghiulare de postav. În operele de artă ce ilustrează Imperiul Roman se prezintă de asemenea bărbaţi care poartă legături de pânze înnodate în jurul gâtului, romanii fiind consideraţi azi unii dintre strămoşii cravatei.

Cum vă spuneam, am în şifonier peste 50 de cravate iar de purtat nu cred că am avut şansa să port jumătate din ele.

Îmi doresc ca în viitorul nu foarte îndepărtat să trec şi eu prin perioada manly-business-cool, să schimb ceva în această privinţă şi să vă pot prezenta o parte din cravatele mele.

Am descoperit această cravată (după cum probabil aţi ghicit deja), la standul Gabrielei Atanasiu pe parcursul târgului Fashion Bazaar de weekendul trecut. Cum deja aveam şi pantofii de vară de la ea, am decis să-mi completez colecţia de articole realizate ingenios din basmale tadiţional-maramureşene, cu o cravată.

Cravată – Gabriela Atanasiu, Sacou şi pantaloni- H&M, Cămaşă – C&A, Curea şi pantofi- Zara, Ac de rever vintage .

Tu porţi cravată?Cât de des?

Comments

comments

10 Comments