Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Monday

16

May 2016

0

COMMENTS

TILT by Richard Scott

Written by , Posted in Events

TILT (5)

Desi au trecut 10 zile de la acest vernisaj, abia acum am reusit sa imi fac curat prin e-mail-uri, poze si informatii pentru a va putea povesti despre acest super eveniment realizat de Galateca.

Vineri seara, pe 6 mai, dupa o saptamana lunga de munca si evenimente, am ales sa ne petrecem seara in compania arhitectului Richard Scott si al sau vernisaj  “TILT. An Oblique View from Elsewhere” . Britanicul a organizat la Bucuresti o meta-expozitie care investigheaza natura formelor si materialelor ce dau contur existentei noastre. Pornind de la antitezele plin-gol, lichid-solid, lucrarile experimenteaza perspectiva si reflectiile care induc in eroare si parcurg notiunea de singularitate versus reprezentativitate.

Mi-a placut mult cum a fost organizat acest vernisaj deoarece lucrarile lui Richard Scott au fost aranjate pe 3 randuri, fiecare abordand un alt plan si o alta complexitate a lucrarilor. Pe primul rand (vezi pozele 1 si 2) au fost lucrarile 2D cu un puternic ism de iluzionism optic care surpindeau niste corpuri abstracte care pareau umplute cu lichid. Pe randul 2 (vezi pozele 3 si 4) au fost expuse piese in plan usor inclinat care reprezentau parca suprapuneri ale pieselor din randul 1, iar in ultima parte artistul a expus lucrari cu un puternic aer urban, o reinterpretare “street-art” parca a vizualurilor din randul 1. Am apreciat mixul clar si concis, jocul planurilor suprapuse care iti puneau mintea si ochii la incercare, dar mai ales faptul ca a fost usor de inteles si pentru privitori amatori.

Inchei prin a va spune ca aceste piese pot fi achizitionate pe diferite dimensiuni sau suporturi, din shopul Neogalateca . #familiaIUHAS a pus ochii pe acest print. 😉

TILT (1) TILT (2)
TILT TILT (3) TILT (4)

Comments

comments