Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Wednesday

29

April 2020

0

COMMENTS

Trei lectii invatate in autoizolare

Written by , Posted in Uncategorized

Azi se implinesc 50 de zile de cand #stamacasa si inca din primele saptamani ne-am propus sa facem o lista cu lucrurile pe care le-am invatat in aceasta perioada. Azi va prezentam 3 dintre ele.

Asadar, prima este nevoia unui balcon sau spatiu exterior propriu. Cei apropiati noua stiu ca avem aproape 1 an de cand am inceput cautarile pentru un nou apartament/casa. Daca la prima achizitie am fost mai tineri (24-25 de ani) si neexperimentati, acum standardele sunt altele. Atunci am facut cateva compromisuri pe care, acum aflati in izolare, le resimtitim mai tare ca niciodata. Suntem totusi norocosi ca avem o curte interioara comuna, insa faptul ca o impartim cu vecinii, in aceasta perioada de distantare sociala nu pare sa fie tocmai ok. Cu toate astea, sunt zile in care, atunci cand nu avem vecini in preajma, coboram in curte pentru o portie de vitamina D. Asa ne-am dat seama ca adaugand doar cateva elemente de mobilier de gradina, curtea noastra ar putea fi transformata intr-o oaza de liniste si relaxare, de care ne-am putea bucura cu totii dupa ce aceasta pandemie va lua sfarsit. Cum timpul nu pare sa mai fie o problema in perioada aceasta, ne-am pus sa cautam online ce posibilitati ar fi pentru a ne pune ulterior planul in aplicare. Inca mai avem speranta ca anul acesta ne vom muta in casa noua, asa ca ne gandim sa cumparam cateva piese de mobilier de balcon universal valabile pentru a putea fi usor integrate si intr-o noua locatie. Desi #doamnaIuhas viseaza de mult la un scaun suspendat, momentan nu avem un spatiu pentru acesta. Dar putem sa achizitionam, in schimb, un scaun balansoar, o masa si cateva plante si curtea noastra s-ar putea transforma in ceva mai mult decat un spatiu de traversare, asa cum e folosita de noi toti acum.

A doua lectie invatata se refera la cei dragi si timpul petrecut alaturi de ei. Stam in orase diferite, la sute de km distanta si ne vedem destul de rar. Motiv pentru care ne-am propus ca vara aceasta cand se vor ridica restrictiile (speram noi) sa petrecem o saptamana cu bunicii, parintii si fratii. Sa le gatim bunicilor, sa facem table setup-uri pe terasa sau poate un gratar in curte sau de ce nu sa facem un picnic pe iarba din gradina. De fiecare data cand mergeam acasa in ultimii ani era fie de sarbatori, fie aveam o nunta sau un botez sau alte aniversari. Niciodata nu ne-am “rupt” din concediu o saptamana pentru a petrece timp de calitate cu cei dragi. Eram mereu pe fuga. Acum e sansa noastra sa facem lucrurile altfel. Sa ne aplecam mai mult asupra a ceea ce conteaza cu adevarat.

Cea de-a treia invatatura se refera la dezvoltarea personala si la invatarea continua. E important ca zilnic sa ne acordam timp pentru a citi, invata si scrie despre domeniul in care activam sau care ne pasioneaza. Putem fi autodidacti, putem urma cursuri online sau documentare, sau orice alte forme care ne ajuta sa ne imbogatim cunostintele. Dar despre acest subuiect va reveni #domnulIuhas cu un articol dedicat.

Sursa foto: www.biano.ro

Comments

comments