Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Saturday

16

June 2012

18

COMMENTS

Un altfel de Zara…

Written by , Posted in fashion in store displays, fashion windows, zara 5000, zara eco store, zara palazzo bocconi roma

Cum bine se spune că “Toate drumurile duc la Roma” , la fel de adevărat este că toate brandurile cu renume trag să deschidă locaţii cât mai impunătoare şi unice pe Via del Corso, cea mai importantă arteră de shopping a Romei. Am ales să scriu despre acest subiect pentru că am rămas extrem de surprins de ceea ce am văzut în Zara Palazzo Bocconi.
Deşi mai existau încă două magazine Zara pe aceaşi stradă, compania a ales să exploateze şi mai mult această resursă “nesecată” de clienţi. Deschis la finele anului trecut , Zara Palazzo Bocconi de pe Via del Corso este magazinul cu numărul 5000 al brandului spaniol. Odată cu inaugurarea acestui superb magazin pe 5 nivele, compania Inditex a făcut cunoscute publicului planurile în ceea ce priveşte expansiunea pe termen scurt a reţelelor de magazine şi (mai important de atât) implicarea socială în ceea ce priveşte resursele naturale, energiile regenerabile, grija pentru mediu. Astfel, Zara Palazzo Bocconi a fost conceput pe principiul ECO-STORE în aşa fel încât să consume cu peste 30% mai puţină energie electrică, 50% mai puţină apă şi să emită cu 120 tone de CO2 mai puţin (pe an).
Pe lângă toate acestea, clădirea cu o vechime de peste 120 de ani (care găzduia înainte celebrele Galerii La Rinascente, prima construcţie comercială modernă a Romei) a fost renovată din temelii într-un mix de design minimalist şi arhitectură barocă, păstrând astfel caracteristice istorice ale acesteia.
Pe mine m-a surprins  diversitatea articolelor prezente în acest magazin, designul inovator, display-ul, vitrinele, manechinii, tot! Încă nu pot să cred cât de perfect poa’ să fie.
Am realizat câteva fotografii în interiorul magazinului, “furate” cu telefonul mobil binenţeles (de aceea şi lipsa de calitate a acestora)… Vroiam neapărat să vedeţi ceea ce pe mine m-a impresionat.   J

Cred că cea mai mare surpriză pe care am avut-o în acest magazin a fost acest anunţ:
” În acest magazin se poate solicita consultanţa gratuită unui PERSONAL SHOPPER de luni până vineri între 11:00 şi 17:00 . ” Ştiam despre această practică a marilor retailer-i de high-fashion (Selfridges, Barneys New York, Bloomingadales etc. ) , însă să nu uităm că Zara este un brand de masă. 
Cât despre vitirine: ENORME!  J

Am făcut şi puţin shopping, n-am putut să-i rezist acestei cămăşi…

Cum vi se pare Zara 5000 ?

Comments

comments

18 Comments

  1. Andrew
  2. moro