Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

29

November 2018

0

COMMENTS

A wine story

Written by , Posted in Uncategorized

Acum o saptamana primeam cadou o serie de 3 sticle de vin Beciul Domnesc din partea VINCON Romania cu provocarea de a le descoperi povestea fiecaruia in parte.

Recunosc ca nu obisnuiesc sa consum vin foarte des, insa atunci cand o fac este pentru a celebra ceva: o aniversare, un succes sau pur si simplu o intalnire cu prieteni dragi. Asa s-a intamplat si weekend-ul trecut cand, dupa mai bine de o jumatate de an, am avut la masa 2 prieteni dragi – Eduard si Laura. Obisnuim sa ne vedem des in oras asa ca ne era dor sa petrecem timp fara presiunea unui local public, in linistea casei noastre in care sa ne desfasuram linistiti aceste momente aparte.

#doamnaIUHAS a fost in charge cu gatitul, insa abia dupa ce eu mi-am facut temele si am studiat recomandarile de asociere a celor 3 vinuri: Sauvignon Blanc (demisec), MERLOT (demisec) si ROZE (demisec). Am ales doar 2 dintre ele (cel alb si rosu) si le-am asociat dupa cum urmeaza: sticla de Sauvignon Blanc (demisec) am deschis-o la aperitiv pentru ca am optat pentru un Antipasti italienensc cu 2 tipuri de sunca, 2 tipuri de branza si masline verzi plus rosii Cherry. Si pentru ca am inceput cu bucataria italieneasca (atat de draga pentru #familiaIUHAS) am continuat si la main-course cu Lasagna 100% homemade. E o delicatesa pe care in ultimul an nu am mai avut ocazia sa o mai gatim si care s-a bucurat de un pairing perfect cu Merlot-ul demisec de la Beciul Domnesc spre bucuria papilelor noastre gustative. 😛 Dupa un asemenea aperitiv si fel principal, am ales sa “ramanem datori” fata de Ed si Laura cu degustarea celui de-al treilea vin si am incheiat cu o portie de Tiramisu facut in casa, tot de catre #doamnaIUHAS. 😛

Asa cum mentionam la inceput, si eu si doamna mea alegem momente aparte pentru a savura un vin bun pentru a ne bucura de o intreaga experienta aparte. Asa cum a fost si acest pranz alaturi de doi dintre cei mai dragi prieteni. Am promis sa facem mai des astfel de mese pentru ca oricum vremea imbie la stat in casa la caldura.

Inchei prin a va recomanda super site-ul www.uncaracteraparte.ro unde puteti descoperi povestea brandului Beciul Domnesc, detalii despre sortimente, sfaturi despre asociere culinara etc. De asemenea, am aflat ca pe el se va desfasura in curand un concurs in care putem sa “vanam” sticle de vin ascunse intr-un beci virtual (prin care ne vom putea „plimba” 360) si putem castiga unul dintre premiile zilnice (3 sticle de vin, doua pahare si un tirbuson). Cool pentru o marca de vinuri, nu?

Va las acum, weekend fain cu alegeri culinare si de vin cat mai inspirate!

© Eduard Mariut

Comments

comments