Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Wednesday

21

November 2012

7

COMMENTS

Fashion Fair: Unveiled 7.

Written by , Posted in impresii targuri de moda, pareri targuri de moda, targ unveiled 7, targuri fashion bucuresti, tendinte toamna iarna 2012 2013, tineri designeri romani

Bună dragilor!
După cum vă spuneam şi în articolul precedent, în weekend am avut plăcerea să vizitez două dintre cele mai reuşite târguri de modă şi vintage din Bucureşti. 
Dacă la V for Vintage a fost un pufoi de lume (expozanţi şi clienţi), Unveiled s-a detaşat de formula clasică a târgului autohton de profil şi a ajuns la un alt nivel. Expozanţii şi clienţii au fost aduşi împreună într-o locaţie elitistă Iconique Class Studio, iar atmosfera a fost mai mult decât fashionable. Trebuie să recunosc că deşi i-am  cunoscut deja pe majoritatea designerilor prezenţi la Unveiled 7, nu încetează să mă uimească creaţiile lor şi mai ales ingeniozitatea şi originalitatea produsului finit.
Diana Flore spre exemplu nu s-a dezminţit nici de această dată uimind prin creaţiile ei decorate cu ţinte şi aplicaţii metalice,piese cu un aer punk-rock – estetică  pe care o abordează deja de 3 sezoane. Diana a fost unul dintre primii designeri români care au prezis acest trend şi care vrea ca această temă să-i fie lait motiv sezon după sezon, să-i fie amprentă pe creaţiile Flore Diana.
Veronica Frişan- tânăra absolventă a şcolii de la Cluj (UAD) a fost pentru mine revelaţia târgului. De ce spun asta? Pentru că ne ştim de vreo 5 ani, am împărţit acelaşi centru comercial ca spaţiu de lucru, ne-am încrucişat privirile de zeci de ori şi totuşi niciodată nu am făcut cunoştinţă. A trebuit să părăsesc eu Clujul şi ea să ajungă designer vestimentar pentru a ne cunoaşte. O prezenţă foarte carismatică, creaţii cu detalii şi finisaje extraordinare şi un trenci de care m-am îndrăgostit. Veronica mi-a povestit despre obsesia ei pentru finisaje şi despre faptul că doreşte să-şi mărească portofoliul de produse pentru bărbaţi.

( This photo belongs to: Moda pe strada )
– Alina Crăiţă: newcomer şi foarte bun om de modă. Cu o experienţă de peste 10 ani în producţie textilă, Alina şi-a gândit bussinesul mai ales prin ochii clientului. Este conştientă că pasiunea ei trebuie “gustată” de public, dar mai ales să fie cumpărată şi purtată. Creaţii unicat, super accesibile ca preţ şi materiale preţioase. Pentru a înţelege mai bine despre ce vorbesc: fusta aurie de mai jos costă 230 RON şi este din blană de bumbac (deci 100% naturală), pulovărul din tricot de bumbac cu aplicaţii de piele naturală – 170 RON. 
Un designer foarte bine ancorat în realitatea pieţei, matur şi nu în ultimul rând extrem de creativ.
Cosmina Nicolescu este una din persoanele din moda autohtonă care creează cu o ironie şi un umor mult peste britanici.  :)))  Este creatorul care spune o poveste despre fiecare dintre piesele lui, o poveste care te fermecă şi te convinge să doreşi acel produs. 
Pălăria pe care o purta sâmbătă, spre exemplu este o ironie, o mustrare adusă poporului român: pălăria a cărei calotă prezintă o broderie inspirată din portul popular, are un bor englezesc şi un ciucure care te poate duce cu gândul la Orient sau chiar la gărzile londoneze de la Palatul Buckingham. Nu-i aşa că e genială?
Cum ziceam şi mai sus, îmi place la Unveiled mai ales atmosfera pe care o crează oamenii de acolo. Mi-a fost atât de drag de ei încât mi-am petrecut toată după-amiaza de sâmbătă povestind, făcând glume şi “punând ţara la cale”…
Viviana mi-a promis că voi fi primul care va purta o geantă din fetru şi plută pentru bărbaţi (când va lansa şi linia masculină), fetele de la passepartouS m-au luat de cobai pentru încălţămintea masculină ce va intra în curând în producţie, iar Alina Cioară mi-a dăruit un autocolant cu logo-ul brandului ei ca să-l ataşez genţii mele favorite pentru că nu intenţionează curând să producă şi pentru bărbaţi.
În concluzie – o super ediţie Unveiled 7 – cu şi despre oameni şi modă.

Comments

comments

7 Comments

  1. Ana