Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Sunday

18

November 2012

9

COMMENTS

Fashion fair: V for Vintage- Escapade a Paris.

Written by , Posted in blog de moda, blog de moda masculina, blog masculin, evenimente fashion bucuresti, impresii targuri de moda, targuri de moda bucuresti, v for vintage escapade a paris

Weekendul ce tocmai se încheie a fost unul plin de evenimente de modă în capitala României.
Am început sâmbătă devreme cu un shooting friguros în Centrul Vechi alături de încă aproximativ 50 de bărbaţi stylish pentru un proiect… Dar nu vă zic mai mult pentru că nu vreau să stric surpriza.
Mai apoi, tot sâmbătă, am fost la cele două târguri de modă organizate la sala Dalles şi la Iconique Class Studio.
Azi am să vă povestesc despre impresiile cu  care am rămas după vizita la V for Vintage – Escapade a Paris. Am ajuns după ora prânzului şi era deja foarte aglomerat, deşi s-a desfăşurat pe două zile. Pe lângă cei peste 100 de expozanţi pe care i-au anunţat organizatorii, a fost plin de oameni curioşi şi dornici de shopping.
Zona de la intrare a fost dedicată expozanţilor de articole vintage- o adevărată expoziţie de bijuterii, haine şi accesorii din vremuri demult apuse. Cei de la Vintage Wardrobe au fost în centrul atenţiei mai ales datorită pălăriilor şi genţilor din anii 50. Aveţi mai jos câteva exemple ca să vă convingeţi singuri.
 
Tot pe partea de vintage şi fetele de la Vintage Lady au făcut furori cu ale lor bijuterii. Piese aurii, statement şi unicat au făcut deliciul doamnelor şi domnilor consumatori.
Pentru că vizita mea la târg nu s-a redus doar la standurile de vintage-uri şi accesorii “oldish”, ba din contră, vreau să vă prezint designerii pe care eu îi consider unii dintre cei mai IN ai momentului în avangarda românească:
– Raluca Popa , cu proiectul ei Atelier 173, propune o alternativă modernă, avangardistă şi foarte originală în materie de accesorii. Inspirată de structura osoasă a omului, designer-ul a creat în bază de sticlă brăţări, cercei, coliere dar şi accesorii capilare. 

 Pentru a vă face o idee, cam aşa arată un colier Atelier 173, la gâtul meu.  😛

Eugen Lazea şi Oana Lupaş au avut un stand cât se poate de diversificat. Era imposibil să nu-ţi găseşti o piesă pe plac: fie că e vorba de fusta din tul de mătase brodată manual sau de trenciul din tafta de mătase. Cei doi absolvenţi ai UAD Cluj au înţeles că moda se consumă de tipologii diferite de consumatori, de aceea femeia din targetul lor este pe rând divă, femeie de business, fashionistă sau femeia normală care doreşte totuşi să fie originală prin alegerile vestimentare pe care le face.
– Standul [Fe]Male al Mirelei Fraser a fost preferatul meu. De ce? Pentru că a avut şi articole vestimentare pentru bărbaţi. Mirela gândeşte hainele dincolo de simpla lor utilitate practică, e un designer vizionar, dar totuşi pragmatic. Majoritatea pieselor dedicate publicului masculin sunt de-o versatilitate futuristă: piese cu două feţe, articole care se transformă printr-o simplă tragere a unui fermoar şi multe altele.
( Pantaloni şi ghete- H&M, Cămaşă- C&A, Jachetă vintage) 
Care dintre designer-ii pe care vi i-am prezentat v-a atras atenţia?

Comments

comments

9 Comments