Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Friday

23

July 2021

0

COMMENTS

Feeric Fashion Week 2021: Day1

Written by , Posted in Events, Uncategorized

Prezentările de modă din cadrul Feeric Fashion Week 2021 au debutat pe 22 iulie, la ora 13:00 , cu un show neconvențional în centrul comunei Apoldu de Jos, într-o atmosferă tradițional ardelenească.

Apoldist – brandul care a deschis festivalul din acest an, propune o nouă etică în fashion, oferind clienților o experiență sustenabilă ce implică discounturi la piesele din colecție în schimbul hainelor vechi, ce ulterior vor fi reciclate și redate în folosință.

Din centrul satului, Feeric Fashion Week s-a mutat apoi în pădurea din apropiere, pentru prezentarea de la ora 15:00 susținută de Hooldra, în cadrul unui proiect mai amplu inițiat alături de Humane Society International și care își propune eliminarea blănurilor din industria modei. Hooldra este un brand de haine upcycled, obiecte de îmbrăcăminte trecute prin mâinile unor artiști care le readuc la viață înainte de a fi scoase din nou spre vânzare.

Conceptul întregului brand se potrivește perfect cu mesajul internațional pe care Humane Society International dorește să îl transmită: „fără blană în fashion”. „Parteneriatul dintre Feeric Fashion Week și Humane Society International este o dovadă că lumea modei din România spune NU blănurilor, cum deja mulți creatori au făcut-o. Aceste alianțe între ONG-uri și liderii din fashion se întâmplă peste tot în Europa și ne bucurăm să avem o voce puternică, comună, și în România. HSI este alături de designerii români în încercarea de a opri utilizarea blănurilor în modă și de a avea o industrie responsabilă, bazată pe etică”, spune Andreea Roseti, directorul Humane Society International în România.

Ultimul show al zilei de joi ne-a adus în centrul vechi al Sibiului, pe cea mai frumoasă stradă din oraș – strada Cetății – unde pasarela ce leagă Turnul Olarilor de Turnul Dulgherilor a fost spațiul de prezentare al noii colecții semnate Bennu – brand de genți de lux realizate din piele vegană, făcută din resturi și coji de fructe, la Sibiu.

Feeric Fashion Week are loc între 21 și 25 iulie, la Sibiu. Evenimentul este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu.

Parteneri: Ford, Promenada Sibiu, Cinegold, Boromir, Visit.Sibiu, Beauty One, Școala de șoferi Prima, Buonavista și Modic Magazine.

Credit foto: Feeric Fashion Week | Adrian Murgea

Comments

comments