Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Friday

26

June 2015

0

COMMENTS

Forever Social. 1.

Written by , Posted in Uncategorized

WP1V0048

Social. Sociabil. Social Media. Social 1 .

Nu, nu m-am apucat de lectiile de dictie. Am enumerat cateva cuvinte din familia lexicala a cuvantului social, care de altfel ma descriu extrem de bine. Sunt un tip sociabil si imi place sa o ard social. Recunosc. Sper sa fie asa intotdeauna. 😀

Va amintiti ca in urma cu 2 saptamani va recomandam aici super-restaurantul Social 1 si al lui burger vegetal? Ei bine, nu doar burgerul e delicios. Aproape tot meniul face deliciul papilelor gustative. Deja l-am vizitat de 3 ori in ultimele 2 saptamani. Nu ma pot satura de bunatatile lor. Desi e fratele mai mic al deja cunoscutului Stadio, Social 1 – casual food & spritz urmareste oarecum conceptul initial, insa se diferenteaza prin cateva elemente cheie. Am fost impresionat sa vad cum cei de la studioul de arhitectură PickTwo (a carui semnatura se regaseste si la STADIO) au reinterpretat in mod ironic valori din “România socialista” folosind insa limbajul comod al localurilor londoneze.

Amenajarea pastreaza si pune in valoare elemente arhitecturale specifice anilor 1980, perioada in care a fost construit spatiul cu destinatie comerciala. Stilul, regasit in toata zona denumita Centrul Civic, se face simtit prin detalii autentice precum podeaua din marmura românesca “de Rușchița” a carei restaurare a scos la lumina o executie ireprosabila. Tavanul este, de asemenea, un punct de atractie deoarece preia motive regasite inclusiv in salile de conferinte din Casa Poporului, denumirea originala a Palatului Parlamentului. Sistemul de încalzire, format din calorifere ingropate la baza geamurilor largi, face trimitere, inca o data, la gandirea functionala de acum 4 decenii. Orientata spre evenimente de socializare, proiectarea spatiului include si un al doilea bar destinat sesiunilor de “live cooking”.

Meniul Social 1 continua povestea Smart Casual, inceputa de cei de la STADIO, cu retete reinterpretate din toate marile bucatarii ale lumii. Urmarind preferintele unui public tanar, fiecare farfurie suprinde prin mixul de ingrediente si prezentare. Pentru mai multa aroma dar mai ales din dorința de a oferi mancare sanatoasa, bucataria a facut loc unui grătar cu carbuni “adevărati” si a unei instalații de afumare destinata rețetelor pe baza de carne si sosuri naturale preparate “in casa”.

Ce mi-a mai atras atentia: ca numele este defapt o declaratie PENTRU SOCIALIZARE, astfel ca anumite bauturi si platouri de aperitiv au fost gandite sa se imparta intre cel putin doua persoane. Tot de socializare se leagă si componenta “Spritz” pentru care Social 1 a pregatit opt retete acidulate, inspirate de cocktailuri din istoria barurilor din America, Franța și Italia. How cool is that?

Va invit sa dati o fuga la Social 1, iar daca nu sunteti din Bucuresti, MUSAI sa luati masa acolo cand ajungeti la capitala.

P.S. My favourite desert: CEL MAI TIRAMISU in ceasca de ciolata belgiana. 😉

WP1V0142WP1V0049WP1V0119WP1V0180 WP1V0299WP1V0047C&A shirt and blazer, Miniprix jeans, Zara shoes

© Bogdan Paraschiv  @  Social 1

Comments

comments