Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

31

August 2017

0

COMMENTS

How to deal with a new lifestyle issues

Written by , Posted in Healthy Lifestyle

Va ziceam in primul articol al rubricii Healthy Lifestyle ca am inceput o colaborare la distanta cu Dani Grigore cu scopul de a adopta un stil de viata sanatos. Pe termenul lung, ca sa nu spun pentru totdeauna. 😛

Asadar, am ales sa realizez  acest obiectiv al noului stil de viata sub indrumarea unui specialist (Personal Trainer & Nutritionist) care intre timp mi-a devenit confident, prieten si un sprijin de nadejde. Am inteles de la Dani ca acest stil de viata, dincolo de faptul ca nu e unul restrictiv bazat pe infometare (ci din contra), presupune un dozaj perfect intre antrenamente-alimentatie-odihna . Sigur, as completa ca presupune si o doza generoasa de disciplina, dar asta poate varia de la caz la caz. Spun asta din prisma faptului ca suntem diferiti (din fericire) din toate punctele de vedere, dar mai ales ca si constructie anatomica. Unii au un metabolism mai “harnic” altii avem unul mai “lenes” s.a.m.d.

Pentru ca au curs intrebarile si mesajele de la voi, va mai dau cateva detalii despre ce presupune o colaborare cu Personal Trainer la distanta: odata ce ii dai toate detaliile despre tine (clasicele inaltime, greutate, istoric sportiv, istoric medical, obiectiv etc.) primesti un plan de nutritie si un plan de antrenament personalizat. Plusul pe care eu l-am identificat ca cel mai relevant in relatia cu Dani, a fost partea umana si implicarea lui.  “Asistenta 24/7” cum ii zic eu. Via WhatsApp, Messenger, Instagram sau cum vreti voi. Detaliile de pret nu le voi dezbate aici, desi trebuie sa stiti ca nu te costa o avere un stil de viata sanatos si promit sa dezbat subiectul asta intr-un articol viitor.

Revenind la “cum sa te obisnuiesti mai usor cu un stil de viata sanatos” : dupa 40 de zile de la debutul acestei schimbari, am schitat cateva concluzii pentru cei ca mine, care sper sa fie folositoare:

– Poftele si nevoia micilor placeri vinovate vor disparea odata ce vei reusi sa ai un mind-set sanatos, bazat strict pe ce anume “face bine” corpului tau.

– Rabdarea trebuie sa inveti sa o dozezi si sa incerci sa o ignori atunci cand pare ca vrea sa te lase la greu.

– Rezultatele sunt incununarea unor ore de munca, a disciplinei si a seriozitatii pe care o ai fata de tine in primul rand.

Inchei prin a va mentiona ul alt succes de care m-am bucurat dupa adoptarea acestui Healthy Lifestyle: intinerirea varstei metabolice. Daca in ziua 0 aveam 29 de ani, acum am ajuns al varsta de 17 si ma simt, pe bune, ca un adolescent. 😀

Va urma…

 

Comments

comments