Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Wednesday

25

August 2021

0

COMMENTS

IKEA’s KARISMATISK collection by Zandra Rhodes

Written by , Posted in Inspiring setups, Uncategorized

Ikea România a anunțat azi că lansează colecția limitată KARISMATISK, dezvoltată în colaborare cu designerul britanic de modă și textile, Zandra Rhodes și în țara noastră.

Colecția urmează a fi disponibilă în magazinele IKEA începând cu luna septembrie.  Prin această colecție, IKEA își propune să aducă în casele cât mai multor consumatori lumea creativă a modelelor îndrăznețe și a culorilor vii din viziunea artistei britanice Zandra Rhodes.

KARISMATISK este, așadar, un manifest pentru libertatea de a te exprima liber prin intermediul pieselor de mobilier de acasă. Colecția cuprinde 26 de piese statement care îmbină cu succes îndrăzneala, autenticitatea și funcționalitatea.

Renumită pentru imprimeurile ingenioase și culorile vibrante, Zandra Rhodes continuă să fie o personalitate revoluționară în lumea modei și a textilelor de peste cinci decenii. Inspirată de Zandra și de perspectiva îndrăzneață și inedită asupra vieții și stilului, echipa IKEA și-a propus să exploreze alături de aceasta puterea culorilor și a imprimeurilor pentru a oferi personalitate și carismă fiecărei case. Această colaborare a condus la o înțelegere mai profundă a imprimeurilor și a culorilor ca expresii puternice ale personalității, talentului, culturii locale, precum și efectelor lor psihologice asupra oamenilor și spațiilor.
La fel ca Zandra, colecția este îndrăzneață, neconvențională și menită să iasă în evidență. KARISMATISK scoate din anonimat oricare casă, fiind concepută ca o extensie a personalității fiecăruia, manifestată prin culoare, imprimeuri și obiecte statement. Noua colecție transferă încrederea și carisma Zandrei în orice locuință și invită consumatorii să se exprime în mod autentic prin obiecte reprezentative. KARISMATISK este despre a-ți decora casa într-un mod creativ care să aducă o notă de optimism spațiului personal prin intermediul unor modele variate de perne, covoare și textile, a vazelor pe care le poți combina în diverse feluri, alături de combinații de culori vibrante: „Este genul de colecție din care oamenii pot alege o singură piesă care poate să le coloreze viața sau pot achiziționa mai multe produse pentru o explozie de culoare.”, spune Zandra Rhodes.
Pe cât de fabuloasă este colecția KARISMATISK, pe atât este de funcțională. Împreună cu Zandra, IKEA a folosit cele cinci dimensiuni ale designului democratic – formă, funcție, calitate, sustenabilitate la un preț rezonabil – pentru a crea soluții inovatoare și accesibile pentru nevoile zilnice. Deși Zandra este pasionată de imprimeuri și culori strălucitoare, propunerile sale sunt întotdeauna practice. Cu fiecare ocazie, IKEA încearcă să utilizeze cât mai multe materialele reciclate, punând accent pe ideea că mai puțin poate însemna de multe ori mai mult.
„Echipa IKEA înțelege estetica pe care o propun, astfel că reușim cu succes să ne completăm unii pe ceilalți. Procesul de design a fost organic și autentic, iar acest lucru este vizibil în întreaga colecție”, spune Zandra Rhodes. „A fost o aventură minunată. Din punct de vedere implementare, a fost foarte interesant să încerc să traduc pentru cât mai mulți oameni ideea <> pentru ca tot mai mulți să o poată accesa în casele proprii”, a completat aceasta.
Colecția KARISMATISK a fost lansată la nivel global ieri, printr-un eveniment digital, iar din septembrie 2021 va fi disponibilă în magazinele IKEA din toată lumea, inclusiv România.

Despre grupul Ingka

Grupul Ingka (Ingka Holding BV și entitățile sale controlate) este unul dintre cele 12 grupuri diferite de companii care deține și operează IKEA în baza unor acorduri de franciză cu Inter IKEA Systems BV. Grupul Ingka are trei domenii de activitate: IKEA Retail, Ingka Investments și Ingka Centre. Grupul Ingka este un partener strategic în sistemul de franciză IKEA, operând 378 de magazine IKEA în 30 de țări. Aceste magazine au avut 706 de milioane de vizite în timpul anului financiar 2020 (1 septembrie 2019 – 31 august 2020) și 3,6 miliarde de vizite pe www.IKEA.com. Grupul Ingka operează afaceri sub viziunea IKEA – de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru și mai mulți oameni, oferind o gamă largă de mobilier, accesorii şi soluţii funcţionale, cu un design de calitate, la preţuri cât mai accesibile.

Despre Zandra Rhodes

Zandra Rhodes este reprezentanta noului val de designeri britanici care a pus Londra în prim-planul scenei internaționale a modei în anii 1970. Proiectele sale sunt considerate declarații-manifest creative, dramatice, dar grațioase; îndrăznețe, dar feminine. Amprentele ei neconvenționale și colorate erau deseori inspirate de călătorii; dungi de chevron din Ucraina și simbolurile indianului nord-american, flori japoneze și caligrafie.

Comments

comments