Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

1

March 2012

7

COMMENTS

Interviu cu… Christopher Bailey (Burberry) .

Written by , Posted in biografie designeri, biografii creatori de moda, burberry, burberry prorsum, interviu cu

Absolvent al „Royal College of Art” din Londra , Bailey se angajează încă de pe băncile universităţii la Donna Karan New York în 1994. Tom Ford îi urmăreşte îndeaproape munca şi-l numeşte „Senior designer” pentru linia de femei la Gucci în 1996 .

2001 este anul în care Christopher Bailey părăseşte Gucci pentru Burberry London, unde este numit director de creaţie pentru toate liniile brandului. Este un mare fan al piesei iconice a casei londoneze (trenchcoat-ul) motiv pentru care nu ezită s-o introducă în colecţiile sale sezon după sezon, reinevtându-l şi împrospătându-l.  

Pe plan profesional Christopher B. a fost de nenumărate ori nominalizat şi premiat pentru activitatea sa: în 2003 „Royal College of Art” îi acordă titlul de „Honorary Fellowship” – cel mai înalt titlu academic pe care o universitate îl poate da, iar în 2007 şi 2008 câştigă premiul „Designer-ul anului” la Premiile Academiei Britanice de Modă.

Mai jos un interviu cu Christopher Bailey, designer-ul casei Burberry:

1. Care sunt piesele-semnătură ale lui Christopher Bailey?

Nu ştiu dacă putem vorbi despre piese-semnătură. Sunt un designer cu picioarele pe pământ în sensul că iubesc mixul între piesele clasice, tradiţionale şi trendurile actuale. Iubesc moda pentru efemeritatea ei, pentru valoarea ei actuală însă îmi place să adaug şi piese gândite ca atemporale, clasice. Asta face ca munca mea la Burberry să fie atât de specială.

2. Cum v-aţi descrie munca?

Foarte serioasă. Urăsc oamenii care nu-şi iau în serios munca şi rolul pe care-l au.

3. Ce vă inspiră?

E foarte greu să spun asta…mă inspiră foarte multe lucruri: arhitectura, arta, oamenii, mâncarea etc. Pentru mine inspiraţia înseamnă să fii întotdeauna deschis la nou şi niciodată să nu oboseşti.

4. La ce sau cine vă gândiţi atunci când creaţi?

Nu mă gândesc în mod special la o persoană. Cred că mai degrabă este vorba despre o stare de spirit, o atitudine.  Este bine să găseşti pe cineva care să te inspire – este visul meu să-mi găsesc o muză,o persoană perfectă pe care să o ador şi care să insufleţească toate gândurile mele – însă nu cred că acea persoană va exista vreodată.

5. Cine v-a influenţat cel mai mult cariera?

Vocea interioară, acea voce care îmi spunea ce să fac. Chiar şi atunci când am luat cele mai importante decizii din viaţa mea, ea m-a impulsionat. Când am plecat de la Gucci, spre exemplu, toată lumea îmi spunea că sunt nebun, cum să las Gucci în plină glorie?! Ei bine, vocea mea mi-a spus că e timpul să plec, că nu mai era locul meu acolo. Şi am plecat, am rămas fără nimic şi am ajuns la Burberry.  J

6. Care este definiţia frumuseţii pentru dumneavoastră?

Din punctul meu de vedere frumuseţea nu are nimic în comun cu moda sau hainele. Pentru mine o persoană frumoasă este o persoană radiantă, o persoană cu un suflet bun şi cu o stare de spirit pozitivă.

7. Filozofia de viaţă?

Bucură-te de fiecare lucru pe care-l faci! E foarte important să fii fericit. Dacă mâine m-aş sătura de job-ul pe care-l am acum şi aş vrea să mă întorc la munca de raion din adolescenţă, aş face-o! Chiar eram fericit muncind în Tesco.

8. Care ar fi cea mai importantă lecţie învăţată?

Că întotdeauna trebuie să-ţi asculţi inima. Ea nu greşeşte niciodată.

Sursa :  “100 Contemporany Fashion Designers”

Terry Jones  , TASCHEN 

Sursa foto

P.S: Happy Fashionistic Spring!  

Comments

comments

7 Comments