Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Thursday

2

February 2012

5

COMMENTS

Interviu cu… Michael Kors.

Written by , Posted in biografie designeri, interviu cu, michael kors


Michael Kors este designer-ul american care creează prin definiţie piese de lux: fie că vorbim despre haine sport, articolele atent croite sau despre mixul de texturi.

Absolvent al Institutului de Modă şi Tehnologie din New York, Kors este simpatizat încă de la începutul carierei de către presa de specialitate acest fapt uşurându-i lansarea propriului label în 1981. În 1997 creează prima colecţie-capsulă pentru bărbaţi şi mai apoi este numit Prim-Designer al liniei ready-to-wear de damă la casa de modă Celine. Doi ani mai târziu este promovat în funcţia de Director de Creaţie al aceluiaşi brand.

Simpatia publicului i-a adus nenumărate beneficii lui Michael Kors: în 1999 CFDA (Consiliul Designerilor de Modă din America) îl premiază ca „Designer-ul anului” la secţiunea „Woman Designer of the Year” , în 2003 câştigă acelaşi premiu dar la secţiunea „Men Designer of the Year” , în ceea ce priveşte contibuţia lui în moda accesoriilor acesta este răsplătit prin 5 nominalizări consecutive la premiile „Accesories Designer of the Year” .
În 2004 îşi face debutul TV în show-ul „Project Runway” în calitate de jurat iar acest “job” îl va avea mai multe sezoane la rând.

Mai jos un scurt interviu cu Michael Kors:

1. Care sunt piesele-semnătură sau stilul-cheie al lui Michael Kors?

Mă definesc prin mixul de piese glamorous cu cele casual. Asta e semnătura mea.           

2. Cum v-aţi descrie creaţiile?

Chic, sexy şi de lux.

3. Ce vă inspiră?

Mă inspiră femeile- nevoile şi stările lor mereu schimbătoare.

4. La ce sau cine vă gândiţi atunci când creaţi?

Nu am o muză şi nici nu mă gândesc la o femeie anume atunci când creez. De obicei mă gândesc că creez pentru un grup de femei (celebrităţi, iubitoare de fashion, femeile care lucrează cu mine, mama etc.) şi asta mă inspiră.

5. Ce este mai important pentru dumneavoastră: procesul de creaţie sau produsul finit?

Categoric produsul finit. Nu-mi permit ca un produs să nu fie purtabil. Singurul lucru la care mă gândesc în timpul procesului de creaţie este cum să îmbrac o femeie. Produsul final trebuie neapărat să fie ceva practic şi comfortabil. Ce rost are să ador procesul de creţie şi la final să nu reuşesc să îmbrac nici o femeie în produsul resprectiv pentru că nu are niciun fermoar? Cum să creez ceva,o fustă de exemplu, în care să se poată umbla pentru că nu are niciun şliţ? Care ar fi rostul atunci?   J  

6. Cine v-a influenţat cel mai mult cariera?

Cultura POP cu siguranţă şi-a lăsat cea mai mare aprentă asupra carierei mele vorbind aici despre muzică, film, teatru şi televiziune dar şi mama şi bunica mea.

7. Care este definiţia frumuseţii pentru dumneavoastră?

Pentru mine frumuseţea se rezumă la încredere în sine şi la un simţ al umorului foarte bine dezvoltat.

8. Filozofia de viaţă?

Glamour-ul combinat cu comfortul este modern!

9. Care ar fi cea mai importantă lecţie învăţată?

Că trebuie sa-ţi asculţi întodeauna instinctul şi să fii mereu curios şi deschis la tot ce e nou.

Sursa :  “100 ContemporanyFashion Designers”

Terry Jones  , TASCHEN 

Sursa foto : www.menstylepower.com

Comments

comments

5 Comments