Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Wednesday

4

January 2012

1

COMMENTS

Interviu cu… Ricardo Tisci (GIVENCHY) .

Written by , Posted in biografie designeri, givenchy, interviu cu, ricardo tischi

Ricardo Tisci este unul dintre cei mai apreciaţi designeri ai momentului care a reuşit să se facă cunoscut datorită viziunii sale futuriste asupra modei dar şi datorită operelor sale neconvenţionale.

Pleacă de tânăr (18 ani) din ţara natală (Italia) pentru a studia designul la celebra Universitate de Arte „Central Saint-Martins” din Londra, de unde devine absolvent în 1999.

Întors în Italia, Tisci începe diferite proiecte independente iar pentru producţia articolelor hand-made este ajutat de mama şi cele 8 surori ale lui. În Septembrie 2004 prezintă la Milano Fashion Week o mini colecţie cu 12 piese, este apreciat de publicul de specialitate iar în Martie 2005 e numit Director de Creaţie la celebra casă de modă franţuzească Givenchy.

Iată şi un mini interviu cu Ricardo Tisci:

1. Care sunt piesele-semnătură ale lui Ricardo Tisci?

Nu cred că sunt cunoscut datorită unei singure piese. Mă caracterizează, zic eu, diferitele „tratamente” realizate pe tul:  brodarea acestuia, deşirarea sau şifonarea acestuia. Îmi place tulul pentru că este romantic şi sexy în acelaşi timp.

De asemenea mai este şi tricotul pentru drapajele pe care le-am creat dintr-o singură tăietură şi binenţeles pielea pentru articolele cu cristale Swarowski pe care le-am realizat.    

2. Cum v-aţi descrie munca?

Conceptuală cu o doză ridicată de senzualitate şi romantism în stare pură.

3. Ce vă inspiră?

Foarte multe lucruri: mama, cele 8 surori ale mele, Mariacarla*, arta, cinematografia veche, muzica şi ieşirile în club.

4. La ce sau cine vă gândiţi atunci când creaţi?

La o femeie care are încredere în personalitatea şi corpul ei şi care îmi înţelege senzualitatea.

5. Cine v-a influenţat cel mai mult cariera?

Persoanele care au crezut în mine de la început: Central Saint Martins, Mariacarla, Diane Koutsis Hemmi, Seiko Matsuda şi familia mea.

6. Care este definiţia frumuseţii pentru dumneavoastră?

Pentru mine frumuseţea este o caracteristică aflată undeva între extrem de urât şi fantastic. Eu văd craniile ca fiind foarte frumoase însă majoritatea lumii le vede ca fiind infricoşătoare.

7. Filozofia de viaţă? 

Fă lucruri bune şi uită de ele!Fă lucruri rele şi aminteşte-ţi-le! Aşa m-a învăţat mama.

8. Care ar fi cea mai importantă lecţie învăţată?

Cel mai important lucru pe care l-am învăţat în viaţă este că dacă cineva îti face rău trebuie să te linişteşti şi să laşi durerea să treacă. Adică niciodată să nu răspunzi cu rău la rău! Lasă ca destinul să se ocupe de asta.* Mariacarla Boscono este muza şi cea mai bună prietenă a designer-ului.

Sursa :  “100 Contemporany Fashion Designers”

Terry Jones, TASCHEN 

Sursa foto : www.livincool.com

Comments

comments

1 Comment