Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Wednesday

17

May 2017

0

COMMENTS

Margiela, the Hermes years

Written by , Posted in Events

Cand am aflat la inceputul acestui an ca voi merge in Antwerp pentru evenimentul C&A Toamna/Iarna 2017 m-am entuziasmat extrem de tare.

Din doua motive: pentru ca urma un nou press-trip C&A cu oameni faini si happening-uri wow, dar si pentru ca stiam ca o sa am sansa sa vad expozitia Margiela, the Hermes Years a Mode Museum Antwerp. Astfel ca, ultimele ore din calatorie le-am dedicat geniului Martin Margiela si perioadei lui la casa franceza Hermes ca Director Creativ (1997-2003).

Margiela a fost responsabil la Hermes pentru colectiile Ready-To-Wear de dama si a reinventat intru totul abordarea brandului. Daca inainte de el (dar si dupa) la Hermes produsul era vedeta, colectiile elaborate de Martin Margiela au avut ca punct central femeia. Si nu idealul feminin cu tinerete si frumusete vesnica, ci femeia reala, matura si naturala. Designerul a mizat pe confort si pe elaborarea unei garderobe realizata din piese atemporale si basic in care ea sa se simta bine, nu incorsetata. Pentru a sublinia acest crez, belgianul a inclus in castigurile pentru campanii si prezentari de moda, femei normale, cu marimi si varste diferite. A fost astfel un vizionar si a rasturnat orice canon si stereotip al consumatoarei de moda high-end.

Expozitia “Margiela, the Hermes years” analizeaza in detaliu si brandul Maison Martin Margiela in paralel cu activitatea lui la Hermes. O antiteza geniala intre avangardismul brandului MMM (prezentat pe setup/fundal alb) si minimalismul casei de lux Hermes (cu fundal Hermes Orange) care se contopeste in ADN-ul aceluiasi geniu creativ.

A fost cea mai frumoasa experienta avuta intr-un muzeu pana acum si va recomand sa nu o ratati daca sunteti fashion-afficionados si ajungeti in Belgia! Nu trebuie sa fiti fani Margiela sau Hermes pentru asta. Trebuie sa fiti doar pasionati de frumos si sa apreciati procesul creativ. Este mindblowing sa descoperi 118 exponate realizate in ultimii ani ai secolului XX si primii ai secolului XXI care sunt inca atat de actuale.

Acesteea fiind spuse, va las pozele cu cateva dintre high-light-urile expozitiei si va spun ca o gasiti in MoMu Antwerp pana pe 28 August.

© Mode Museum Antwerp

Comments

comments