Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Tuesday

5

February 2013

5

COMMENTS

“Moda ca afacere – Marketingul industriei apparel” – the launch event

Written by , Posted in blog de moda, carti de marketing, carti de moda, diana serpoianu, evenimente fashion bucuresti, fashion marketing in romania, marketing in moda, moda ca afacere

Încep acest articol prin a-mi exprima imensa bucurie pe care publicarea acestei cărţi mi-a adus-o. Nu, nu iau niciun procent din vânzările ei şi nici nu am contribuit (din păcate) în niciun fel la realizarea ei, ci am un sentiment de mândrie, gratitudine şi respect faţă de toţi cei care au făcut posibilă (începând cu autoarea Diana Şerpoianu) apariţia şi publicarea acestei minunate cărţi în România.  :-))
Pentru a-mi înţelege mai bine avântul, vă spun că “Moda ca afacere – Marketingul indusriei appareal” este prima carte semnată de un autor român ce tratează moda din perspectiva antreprenorială, deci prima carte de fashion-marketing din RO. Am căutat în  zadar în biblioteci şi librării (online) pe parcursul facultăţii în calitate de student şi acum în calitate de om de retail pasionat de modă, “lucrări româneşti” pe această temă încât pot să afirm că este un pas înainte chiar şi pentru sistemul educaţional românesc ieşirea din tipar a acestui volum. 
Mai mult, lucrarea de faţă e structurată pe 9 capitole şi prezintă segmentele industriei apparel cum ar fi: formele sub care este exercitat retail-ul de modă, comportamentul consumatorului, dezvoltarea colecţiilor sezoniere, stabilirea preţurilor,  strategiile de promovare, mediul adiacent industriei modei, provocările globalizării şi nu în ultimul rând aspectele de etică profesională.

Să vă povestec câte ceva şi despre evenimentul de lansare la care m-am simţit mai mult decât flatat să particip şi să o cunosc pe autoarea cărţii. Organizat sub egida GensDuBien- comunitatea oamenilor de bine Fratelli Espresso Bar a găzduit joi, 31 Ianuarie,  evenimentul-cocktail de lansare în cadrul căruia am avut plăcerea să ne fie prezentată cartea atât de către autoarea Diana Şerpoianu, cât şi de către binecunoscutele deja Adina Necula şi Ana Morodan (stiliste).  
Despre Diana Şerpoianu mai trebuie să ştiţi că este  jurnalist, ocupând în prezent poziţia de redactor-şef adjunct al revistei Luxury. După terminarea studiilor masterale în Marketing, autoarea s-a îndreptat spre condei dintr-o vocaţie susţinută de pasiunea pentru cercetare în domeniile modei, artei şi evoluţiei imaginii de-a lungul istoriei. Pătrunzând în jurnalism ca autodidact, Diana Şerpoianu şi-a rafinat scriitura absolvind cursurile de redactare ale prestigioasei şcoli de litere Gotham Writers’ Workshop prin programul The New York Times Knowlegde Network.

Printre cei prezenţi la eveniment se numără (în ordinea fotografiilor): Irina Letitia, Laura Lazar si Vicentiu Octavian, Marina Dima, Giulia Nahmany, Clara Rotescu, Frantz Adrian Diaconescu şi Adina Necula,  Viviana Basan, Kinga Varga şi Livia Dilă, Alin Gălăţescu, Dana Păun şi Raluca+Silvia.
Vă las cu poze de la eveniment şi cu promisiunea că urmează şi o recenzie a cărţii “Moda ca afacere – Marketingul industriei appareal.”
Cum ţi se pare cartea la prima vedere? Ai vrea să o citeşti?
P.S: Apropo de Gens du Bien – Comunitatea oamenilor de bine: mâine seară organizează un super event la care te invit cu mare drag. 
Ai detalii AICI. Sper să ne-ntâlnim.  😉

Comments

comments

5 Comments