Emanuel Iuhas | Urban Style Journey

Tuesday

9

April 2013

11

COMMENTS

Susţin iniţiativa H&M pentru reciclarea hainelor vechi.

Written by , Posted in ce sa fac cu hainele vechi, hm concious collection 2013, hm recicleaza, hm romania, program reciclare hm, recicleaza hainele vechi

Deşi proiectul de reciclare a hainelor vechi iniţiat de H&M la nivel mondial a fost lansat de mai bine de o lună, am constatat azi că nu mulţi dintre cei pe care-i cunosc au aflat despre el, deci nu şi-au adus aportul pentru succesul lui.
Ei bine, pentru ei şi pentru voi toţi iubitorii de modă am decis să scriu despre…
La baza acestui proiect stă campania “H&M Conscious – pentru o modă sustenabilă” şi scopul lui principal este de a convinge consumatorii de modă (nu doar clienţii H&M) despre importanţa reciclării hainelor vechi, scoaterea lor din circuit ca s-o spun mai direct. 
Multe dintre hainele pe care noi le avem în şifonier sunt vechi, nu ne mai plac, rupte etc. iar dacă ele nu mai pot fi purtate, cea mai bună opţiune este să le reciclăm. Indiferent de ţesătura din care sunt realizate.
Este bine de ştiut că teşăturile, fie ele şi naturale, au o perioadă lungă de descompunere în natură, iar proiectul “Trăiască moda – pentru un viitor mai sustenabil al modei” tocmai asta încearcă să combată. Prin reciclarea articolelor vestimentare, H&M se angajează să facă din hainele vechi cârpe pentru praf, materiale izolante pentru industria auto sau chiar haine noi.
Cum funcţionează acest sistem? Fiecare client care aduce o sacoşă de haine în magazinele colectoare (minim 2 piese/sacosa) primeste un voucher de 5 lei reducere la cumparaturile viitoare. Se accepta maxim 2 plase pe zi de la fiecare client.
Voucherul se poate folosi la orice cumpărături de minim 40 lei şi nu se pot cumula mai multe vouchere pe acelasi bon.
Magazine colectoare: AFI Palace, Unirea Shopping Center şi Băneasa Shopping City. 
Am fost si eu de dimineaţă la showroom-ul H&M pentru a duce 4 sacoşe de haine la reciclat căci iubesc moda şi vreau un viitor cât mai sustenabil.

 Tu? Ţi-ai reciclat deja hainele vechi prin proiectul H&M?

Comments

comments

11 Comments

  1. Anonymous
  2. Anonymous